Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας της Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και
Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Μετά την διαβεβαίωση των δύο Υπουργών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «επιτελούς μπορεί να προσφωνεί και μια κυρία στο Υπουργικό Συμβούλιο», σημειώνοντας ότι «δεν είναι μόνο το μνημόνιο που έχουμε σημαντικά βελτιώσει, είναι και τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου». «Ακούμε και προσαρμοζόμαστε», πρόσθεσε.

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών

Τη θέση του θα πάρει ο νυν υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης. Ο νέος υπουργός Οικονομικών γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής. Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις (ΒΑ, 1992-95) και Ευρωπαϊκές Σπουδές (ΜΑ, 1995-96) στο Πανεπιστήμιο του Reading της Βρετανίας.

Υπήρξε μεταπτυχιακός ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Reading (1996-98).

Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και επιχειρηματικά στον τομέα του τουρισμού. Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ, ως Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ και ως Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΣΥ.

Την περίοδο 2009-2013 ο Χάρης Γεωργιάδης υπηρέτησε ως Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Υπήρξε επίσης Αναπληρωτής Συντονιστής του Τομέα Οικονομικών και Ανάπτυξης του κόμματος. Τον Μάιο του 2011 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Υπήρξε μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Συγκοινωνιών και Έργων και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Εύα Γιάγκου Γεωργιάδη και έχουν μια κόρη.

Ποια είναι η νέα υπουργός Εργασίας

Τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας της Κύπρου καταλαμβάνει η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έχει αποκτήσει πτυχίο νομικών σπουδών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διπλώματος στο Marketing Management από το Cyprus Institute of Marketing, ενώ είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος από το 1978.

Το 1979 διορίστηκε για πρώτη φορά στο Τμήμα Τελωνείων της Κυπριακής Δημοκρατίας κι από τότε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της, απασχολούμενη σε όλους, σχεδόν, τους τομείς του. Κατά την περίοδο 1988 – 1992 εργάστηκε ως μέλος της ομάδας που σχεδίασε και ετοίμασε την Περί ΦΠΑ Νομοθεσία.

Το 1992 διορίστηκε ανώτερη λειτουργός ΦΠΑ και τέσσερα χρόνια μετά πρώτη τελωνειακή λειτουργός. Το 2000 διορίστηκε έφορος ΦΠΑ και αναπληρώτρια διευθύντρια Τμήματος Τελωνείων, για να προαχθεί την ίδια χρονιά στη θέση της διευθύντριας Τελωνείων.

Στις 15 Μαρτίου 2010 διορίστηκε ως Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης υπηρεσίας της ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε ότι αφορά την τελωνειακή νομοθεσία, στα πλαίσια των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες κατέληξαν στην πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., την 1 Μαρτίου 2004. Υπήρξε επίσης επικεφαλής της ομάδας που ετοίμασε την παρούσα Τελωνειακή Νομοθεσία.

Είναι η συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο “Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στην Κύπρο” που εκδόθηκε το 1992, τη χρονιά που τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ η περί ΦΠΑ Νομοθεσία.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου είναι αδελφή του πρώην υπουργού Ουράνιου Ιωαννίδη, (σήμερα πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής), του Δώρου Ιωαννίδη (πρόεδος του ΓΣΠ) και της Μαίρης Κουτσελίνη, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Γιός της είναι ο γνωστός δικηγόρος Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *