«Ναι» και «όχι», κ. Πάγκαλε…

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@gmail.com

ΕΧΕΙ δίκαιο και…άδικο ο κ. Πάγκαλος. Διαχωρίσαμε τα πράγματα και δεν τον αδικούμε. Άλλο να «βρίζεις» κάποιον πολιτικά και άλλο προσωπικά. Τον (σκυλο)έβρισαν κάφροι ως άτομο κι είναι άδικο. Τον κρίναμε πολιτικά (τον ραπίσαμε, τον απορρίψαμε) κι έχουμε δίκαιο. Έτσι κι αλλιώς, ας κάνει «κράτει» ο ίδιος από αγωγές και ……
αντεκδικήσεις με τους υβριστές του και, βέβαια, να θυμηθεί πως κανένας έλληνας δεν τον «ενήγαγε» για τα κρίματά του κι είναι πολλά. Τα πολιτικά εννοούμε (τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν), που ξεκινούν από «μυστικά δείπνα», αγγίζουν… βραχονησίδες και θυμίζουν Οτσαλάν.

ΛΕΕΙ συχνά αλήθειες ο σημερινός αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τυπικός και με τρόπους κοινωνικά, αλλά κυνικός έως χυδαίος πολιτικά και δεν μπορείς να το(ν) αγνοήσεις. Μιλάει όταν οι άλλοι (πολιτικοί) σιωπούν και αποκαλύπτει αλήθειες που τις αποκρύπτουν. Η συνέχειά του είναι γνωστή και καθόλου εντυπωσιακή. Εκεί, πάνω στο στρωμένο έδαφος για «χτίσιμο», ρίχνει μια κλωτσιά, κατεδαφίζει ό,τι (μισο) έκτισε και πάλι απ’ την αρχή, γι αυτό κι ας τα πάρουμε απ’ την αρχή.

ΑΠΟ χρόνια ο κ. Σημίτης εποφθαλμιούσε το «πόστο» του Ανδρέα Παπανδρέου και δεν το’ λεγε, δεν το’ δειχνε. Τον έπληττε όταν ο «πυρετός» ανέβαινε απ’ την κλονισμένη υγεία του κι όταν ήρθε η στιγμή, του κατάφερε το τελικό χτύπημα. Όταν ο Ανδρέας έπνεε τα λοίσθια και ο Σημίτης συνωμοτούσε. Με την παρέα του, με τους ανθρώπους του, με την μυστικοπάθειά τους. Είχαν «υπαρξιακά» (κομματικά) προβλήματα και δεν προσέφυγαν στα όργανα του Κινήματος, ούτε συνεδρίασαν στο φως του Ήλιου για την επίλυσή τους. Θόδωρος, Βάσω, Αυγερινός οι τρείς «σωματοφύλακες» και ο Σημίτης αρχηγός, ο δείπνος μυστικός κι ο εκσυγχρονισμός είχε τα γεννητούρια του. Ύστερα, έσπευσαν κι άλλοι κι έγιναν… χίλιοι δεκατρείς. Έγιναν ένα με τους «παλιούς», μοιράστηκαν Υπουργεία και άπλωσαν Γιάννοι, Άκηδες και Μαντέλληδες την «ιδεολογία» τους πάνω σε τραπέζια με «σχέδια επί χάρτου», πριν γίνουν αυτά γίνουν παρτίδες με «of shor» και άλλα κόλπα… σοσιαλιστικά.

Ο σημερινός Αντιπρόεδρος δικαιούται να μηνύσει τους ανώνυμους που τον πυροβολούν και τρέχουν να κρυφτούν. Καλά θα κάνει να ξετρυπώσει τους άνανδρους και να τους καρυδώσει. Ωστόσο, η απορία μας παραμένει και τον ρωτάμε: Παραμένετε στο προσκήνιο της πολιτικής, κ. Αντιπρόεδρε. Πώς επιβιώνετε πολιτικά με «αμαρτίες» στην πλάτη, με τόση ελευθεροστομία και γκάφες στο… ενεργητικό σας; Πώς δεν σας πιάνουν τα (πολιτικά) βόλια των αντιπάλων «μέσα» κι «έξω»; Να απαντήσουμε «καθ’ υποφοράν» κάνοντας ρητορικό το ερώτημα; Επειδή ανήκετε στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

 1. Ανώνυμος

  Λίγα τα λόγια σας για τον συνεργάτη του κ. Υπουργού, Μάκη γιατι έχει … πλούσιο βιογραφικό:

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ.
  ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 1954.

  >>27-12-1973 >>ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΔΙΑ ΦΟΙΤΗΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.

  >>17-12-1974 >>ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.

  >>21-12-1977 >>ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).

  >>1-1-1982 >>ΔΙΑΚΟΠΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΤΤΕ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ.

  >>8-4-1982>> ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.

  >>18-11-1982 >>ΕΜΗΝΥΘΗ.

  >>6-4-1983 >>ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟ 625 Τ.Π. (ΙΩΑΝΝΙΝΑ).

  >>6-4-1983>> ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ, ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ BΑΡΕΙΑ ΨΥΧΟΝΕΥΡΩΣΙΝ.

  >>25-3-1985 >>ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ. ΕΚΡΙΘΗ ΙΚΑΝΟΣ Ι1 ΓΙΩΤΑ ΕΝΑ).

  >>13-8-1985 >>ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟ Κ.Ε.Ε.Μ. (ΣΠΑΡΤΗ).

  >>13-8-1985 >>ΕΚΡΙΘΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΝ Ι5 (ΓΙΩΤΑ ΠΕΝΤΕ), ΩΣ ΠΑΣΧΩΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΕΙΑ ΝΕΥΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ).ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 166/ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

  Reply
 2. proswrinos

  Πετάνε μερικά όχι για να περάσουν τα ναί…λοιπόν οι καλύτεροι τιμωρία τους είναι να μην τους σχολιάσετε ξανά…τότε θα τιμωρηθούν πραγματικά…ειδικά αυτός ο αχαίρευτος έτσι θέλει μην ξανασχολιάσετε post δικό του…

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Χαχα, αντε θα εισαι και ο πρωτος που θα μυνησει….αφου τον αποκαλεσες "μελος" της γνωστης και οχι μονον, λεσχης!

  Reply
 4. Ανώνυμος

  AN EINAI ΣΩΣΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΑΣ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΙΑ, ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΥΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ…ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ, ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ "ΜΑΓΚΑΣ"….ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΕΖΑΡΟΥΜΕ. ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΕΞ'ΑΜΑΞΗΣ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ.
  ΤΕΛΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ, ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΔΙΑΙΤΑ……ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΧΑΙΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗ? ΘΑ ΤΟΝ ΜΥΝΗΣΩ ΛΟΙΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *