Σοβαρή η κατάσταση των νεαρών που μαχαιρώθηκαν

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται -σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου- τρεις νεαροί, οι οποίοι δέχθηκαν…
επίθεση με μαχαίρι στη διάρκεια συμπλοκής με άλλους δύο νεαρούς, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην πλατεία Χρηματιστηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, όταν ύστερα από καυγά, ένας 20χρονος μαζί με τον συνομήλικο συνεργό του, χτύπησε με μαχαίρι και τραυμάτισε τους τρεις νεαρούς.
Το περιστατικό είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς προηγήθηκε η δολοφονία με μαχαίρι ενός 20χρονου στη Ροτόντα, έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου και πάλι στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο συνεργός του δράστη διαπληκτίστηκε κάνοντας ταυτόχρονα χρήση σωματικής βίας με έναν γνωστό του, 21 ετών, για προσωπικούς λόγους. Ο δράστης ενεπλάκη στον καυγά και χτύπησε τον 21χρονο με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα.
Σύμφωνα πάντοτε με την αστυνομία, σε βοήθεια του τραυματία προσέτρεξαν δύο φίλοι του που τον συνόδευαν, οι οποίοι αρχικά δέχτηκαν λεκτική και σωματική βία, ενώ στη συνέχεια ο δράστης του προηγούμενου τραυματισμού τους τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο στην καρδιοπνευμονική και την κοιλιακή χώρα αντίστοιχα.
Ο δράστης και ο φίλος του μετά το συμβάν εγκατέλειψαν τους τραυματίες και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Εντοπίσθηκαν από την αστυνομία τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή της Τούμπας, όπου και συνελήφθησαν.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη:
• Ένα μαχαίρι αναδιπλούμενο (σουγιάς), το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τον τραυματισμό των τριών νεαρών
• Ένα μαχαίρι με θήκη
• Ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με θήκη
• Δύο σπαθιά και
• Ένα ζευγάρι κρόταλα
Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι τρεις νεαροί που δέχτηκαν την επίθεση νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *