Αυτοί είναι οι υπουργοί που θα δουν τη πόρτα εξόδου της Βουλής

Σε ανασχηματισμό προβλέπεται ότι θα οδηγηθεί η κυβέρνηση, μετά τη ψήφιση των μέτρων και αφού η Ελλάδα λάβει την επόμενη δόση. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με πολλούς από τους υπουργούς, που απαρτίζουν την κυβέρνηση. Με άλλους επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πίεση, με άλλους διότι υπέπεσαν σε…
γκάφες και με άλλους γιατί προκάλεσαν περισσότερα προβλήματα στο υπουργείο τους απ’ όσα επίλυσαν.

Αν και ο κ. Σαμαράς κρατά σχεδόν τέσσερις μήνες τα ηνία της κυβέρνησης και έχει διαμορφώσει μια εικόνα για το ποιοι υπουργοί αποδίδουν έργο και ποιοι όχι, ο ανασχηματισμός αναμένεται να αποδειχθεί δύσκολος. Όμως, είναι κάτι αναγκαίο, υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών και υφυπουργών που προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την επικοινωνιακή ακινησία των συγκεκριμένων προσώπων. Παράλληλα, θα ζητήσει από τους προέδρους των δύο κομμάτων, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να προτείνουν για το νέο υπουργικό σχήμα στελέχη των κομμάτων τους με ειδικότερο και μεγαλύτερο πολιτικό βάρος, αλλά και περισσότερη πείρα από ό,τι τα πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, από το ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να αποχωρήσουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος. Αντίστοιχα, από τη ΔΗΜΑ θα κληθούν να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και υπουργός Δικαιοσύνης Ανώνης Ρουπακιώτης.

Αποχωρήσεις θα υπάρξουν και από το κόμμα της Ν.Δ., όπου ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει τις παραιτήσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υπουργού Ναυτιλίας Κώστη Μουσουρούλη και του υφυπουργού Πολιτισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

http://www.sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *