Φοβάσαι τσάμπα μάγκα;

Γράφει ο Ευαγγελιστριώτης

Μεγάλη αντίδραση προήλθε, εκ μέρους της Εκκλησίας, για το γεγονός ότι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλος, στο παραδοσιακό καρναβάλι του Άργους Ορεστικού Καστοριάς, υποδύθηκε τον…

ιερωμένο, μεταλαμβάνοντας ανθρώπους και κηδεύοντας το μνημόνιο. (Όσοι επιθυμείτε δείτε και το σχετικό βίντεο που ακολουθεί).
Δεν θα σταθώ, ούτε θα σχολιάσω τις αντιδράσεις της Εκκλησίας. 

Μεταφέρω όμως μέρος των δηλώσεων, για το θέμα, του ίδιου του βουλευτή, οι οποίες προήλθαν από τις δηλώσεις ιεραρχών: «….Όλα τα παραπάνω όντως συνιστούν μια διαφορετική αντίληψη περί πολιτισμού, σε αντίθεση με το «δικό μου» πολιτισμό που χαρακτηρίζεται από την αποδοχή του διαφορετικού, τον σεβασμό στην θρησκευτική, σεξουαλική, πολιτική επιλογή του καθενός – αρκεί αυτή να μην στρέφεται κατά του ανθρώπου – την ελευθερία έκφρασης κλπ».

Δεν θα σχολιάσω τον «πολιτισμό» του ίδιου βουλευτή, τον «δικό του», όπως λέει. Αυτός άλλωστε φαίνεται.
Μία ερώτηση θα του υποβάλλω στην «διαφορετικότητά του».
Θα τολμούσε ποτέ να υποδυθεί Μουσουλμάνο ιερωμένο, σατιρίζοντας θρησκευτικές τελετές και λατρευτικά σκεύη αυτού του θρησκεύματος;

Εδώ θέλω να σε δώ κ. «διαφορετικέ» μου, αφού διαθέτεις δίδυμους γεννητικούς αδένες, στους…
οποίους «γράφεις» τους πιστούς της επικρατούσας θρησκείας στον τόπο μας, όπως μας χαρακτηρίζεις, ντύσου σήμερα στο Καστοριανό καρναβάλι, ιμάμης, χότζας ή ότι άλλο θέλεις και δείξε μας την διαφορετικότητά σου.
Φοβάσαι τσάμπα μάγκα;

otwnagrafwn.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *