Στους δρόμους οι Ηρακλειώτες για την κοινωνική ασφάλιση που καταρρέει

Με γενικό σύνθημα Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση βγαίνουν στους δρόμους την Πέμπτη συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι Ηρακλειώτες…

εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την οργή τους για την απελπιστική κατάσταση που διαμορφώνεται στον εργασιακό τομέα αλλά και τις περαιτέρω συνέπειες της καταβαράθρωσης των ασφαλιστικών ταμείων.
 Οι διαμαρτυρώμενοι δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί στην πλατεία των Λιονταριών ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μεχρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Την κινητοποίηση συνδιοργανώνουν το Σωματείο Συνταξιουχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλειου, η Ένωση Ιδιωτικων Υπαλλήλων Ηρακλείου και ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία είναι επικίνδυνη ! Μπροστά μας είναι ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών των συντάξεων αλλά και η δραματική μείωση των παροχών υγείας και πρόνοιας !


Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ληστεία που έκαναν στα ασφαλιστικά ταμεία οι κυβερνήσεις διαχρονικά προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων αλλά και η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται από την ανασφάλιστη εργασία αλλά και την τεράστια ανεργία δημιουργούν ορατό κίνδυνο κατάρρευσης της κοινωνικής ασφάλισης !

Να σημάνει παντού συναγερμός !

Η Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες! Δεν την παζαρεύουμε !

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στις 30/5 αφού συζητήσαμε την κατάσταση αποφασίσαμε κοινό βηματισμό στη δράση μας με πρώτο σταθμό την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 Ιούνη 11 στα Λιοντάρια που θα καταλήξει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τα κοινά μας αιτήματα είναι:

Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.

Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους.

Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.

Αποκατάσταση όσων χάσαμε.

Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς προαπαιτούμενα.

Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις των κατοικιών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *