ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Δρακόντειες διατάξεις για εφημερίδες, κόμματα οργανώσεις αλλά και … bloggers

Σχέδιο για έναν νέο “αντιρατσιστικό νόμο” επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, προφανώς για να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της “Νέας Τάξης” που θέλουν να στέλνουν στην φυλακή όποιον φέρνει αντιρρήσεις για…
την πορεία την οποία σχεδιάζουν για όλη την οικουμένη, στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας.

Έτσι λοιπόν το νέο σχέδιο νόμου αποδεικνύεται “δρακόντειο” κατά όλων αυτών οι οποίοι εκφέρουν “αιρετικές” για το πολιτικό σύστημα απόψεις. Φωτογραφίζει μάλιστα την εφημερίδα “Ελεύθερο Κόσμο”, τον Κώστα Πλεύρη αλλά και κόμματα και οργανώσεις που δεν εμπίπτουν στο “πολιτικά ορθό”.

Ο νέος αντιρατσιστικός νόμος, θα καταργεί τον παλαιότερο του 1979, “καθώς αυτός κρίνεται ανεπαρκής”, όπως σαφέστατα λέει η αιτιολόγηση του σχεδίου Νόμου. Σύμφωνα ακόμη με αυτήν, “η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μια πολυφυλετική κοινωνία” και στόχος της πολιτείας είναι η υπεράσπιση των μειονοτήτων. Η “πέτρα του σκανδάλου” προφανώς εδώ είναι ο “ΕΚ” καθώς από το 2007 η εφημερίδα μας έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον 10 υποθέσεις με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, στην συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει αθωωθεί. Να θυμηθούμε επίσης την πολύκροτη δίκη για το βιβλίο του Κ. Πλεύρη, η αθώωση του οποίου πήρε διεθνείς διαστάσεις και είχε ως αποτέλεσμα διεθνείς εβραϊκές οργανώσεις να παρεμβαίνουν στα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Αυτά είναι τα “κενά του νόμου”, στα οποία αναφέρεται η αιτιολόγηση του σχεδίου νόμου.

Σίγουρα όμως ο νέος νόμος, όπως σαφώς μπορεί κάποιος να καταλάβει από την ανάγνωση της συγκεκριμένης πρότασης, θα συμπεριλάβει στις “τιμωρητικές” του διατάξεις τον οποιοδήποτε εκφέρει γνώμη αντίθετη για μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για προσωπικό επίπεδο αλλά ο νόμος στρέφεται και κατά οργανώσεων. Συλλόγων, κομμάτων, που εκφέρουν έναν ανάλογο πολιτικό λόγο.

Περισσότερες λεπτομέρειες και ανάλυση του σχεδίου νόμου θα υπάρχει το Σάββατο στον “ΕΚ”. Απλά να αναφέρουμε εδώ ότι διευκολύνεται η αυτεπάγγελτη εφαρμογή του νόμου (χωρίς δηλαδή να χρειάζεται διαμεσολάβηση των διαφόρων εκπροσώπων οργανώσεων (π.χ. Δημητράς). Επιπρόσθετα όμως δικαίωμα πολιτικής αγωγής θα έχουν πέρα από τα άμεσα θιγόμενα πρόσωπα συγκεκριμένες οργανώσεις και φορείς (άρα τελικά αναβαθμίζεται ο ρόλος των διαφόρων εκπροσώπων, προέδρων κλπ (π.χ. Δημητράς). Σημαντικότατο σημείο της καινούριας πρότασης νόμου είναι η σημασία που δίδεται στο διαδίκτυο, (πέρασαν οι μέρες ελευθερίας των bloggers, από ό,τι φαίνεται) καθώς ο νόμος προβλέπει δίωξη κατά ατόμου που κατοικεί στην Ελλάδα, ακόμη και εάν ο server της ιστοσελίδας είναι σε χώρα (όπως οι ΗΠΑ – blogspot κλπ) στην οποία υπάρχει ελευθερία της έκφρασης. .

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα περί σεξουαλικού προσανατολισμού ρατσιστικά εγκλήματα (ενώ δεν υπήρχε στον προηγούμενο νόμο). Μία ακόμη … πρωτοτυπία του νόμου – και πολύ σοβαρή – είναι ότι επιβάλλεται η συλλογική ευθύνη καθώς ο νόμος στρέφεται πέρα των φυσικών προσώπων και σε νομικά πρόσωπα, καθώς διώκει τον οποιοδήποτε ανήκει σε μια εταιρία, σύλλογο, οργάνωση του οποίου κάποιο μέλος εκφέρει “ρατσιστικές” απόψεις, κατά την νέα πρόταση νόμου. Δίνει μεγάλη βάση στα χρηματικά πρόστιμα, επίσης, ανεβάζοντάς τα, μέχρι τα 150.000 ευρώ, ενώ τέλος το κερασάκι στην τούρτα, είναι η σαφέστατη αναφορά στην ποινικοποίηση της άρνησης του ολοκαυτώματος.

http://thiva-hellas.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

16 Comments

 1. Ο ΔΗΜΙΟΣ

  ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΑΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.ΑΓΧΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ

  Reply
 2. Ο ΔΗΜΙΟΣ

  ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ? ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Ότι και να κάνει σε λίγο θα πάρει τον πούλο. Είναι ξένο σώμα ο Τζέφρας με την Ελλάδα και θα πάρει τον πούλο σύντομα.

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Αυτή είναι η δημοκρατία του Τζέφρυ. Να το χαίρεστε εσείς που τον ψηφίσατε. Εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε όμως.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΣΤΕ;
  ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΓΑΠ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!
  ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
  ΝΑΙ!ΤΟ ΕΙΠΕ!ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ"!

  Reply
 6. Ανώνυμος

  10:04 π.μ.
  …κάνε ότι έκανες και με τις υπόλοιπες (μόνο σου ), μπορείς ακόμα και να προσευχηθής ( που θα έλεγε και ο Παναής)

  Reply
 7. Ανώνυμος

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΘΗΣΕ ΜΙΑ ΣΟΥΗΔΕΖΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ,ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΜΥΝΗΣΗ;;;;ΑΝ ΤΗΣ ΣΤΕΙΛΩ ΕΞΩΔΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙ;;;;…………

  Reply
 8. Ανώνυμος

  Να τεθούν εκτός νόμου, άμεσα, η Γενική Γραμματεία Ισότητας, ο Συνήγορος του πολίτη, και όλες οι Φεμινιστικές οργανώσεις, σαν Εγκληματικές, σεξιστικές, ρατσιστικές.

  Είναι υπεύθυνες για την καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πλειοψηφίας των Ελλήνων και την μεθόδευση της Γενοκτονίας τους.

  Reply
 9. Ανώνυμος

  ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ;

  Reply
 10. Ανώνυμος

  ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΤΣΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *