θέρμανση & ενέργεια

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας μας δίνει πολύ πιο γρήγορη θέρμανση του νερού σε σχέση με άλλες πηγές θέρμανσης, ή ακόμα και τη θέρμανση του κτιρίου. Οι σύγχρονοι ηλιακοί θερμοσίφωνες που συνδυάζουν θέρμανση & ενέργεια, φέρνουν μία θερμοκρασία στο νερό 80-90 βαθμούς Κελσίου μέσα σε μία περίπου ώρα σε σχέση με της παλαιάς τεχνολογίας ηλιακών θερμοσίφωνων που χρειαζόμασταν τουλάχιστον 3 έως και 4 ώρες. …

Αυτό φυσικά δεν αναιρεί τα δεδομένα ότι ο παλιός μας θερμοσίφωνας δεν είναι χρήσιμος αλλά με του νέου τύπου τεχνολογίας θερμοσίφωνα εξοικονομούμε περισσότερα χρήματα σε θέρμανση & ενέργεια.
Στην εποχή της αύξησης της τιμής του πετρελαίου και σε συνδυασμό με την χρήση και τη μη δυνατότητα πολλών να αντεπεξέλθουν στη χρήση της θέρμανσης τους, οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης και ενέργειας είναι πολλοί αρκεί να τους εμπιστευθούμε και να τους δοκιμάσουμε.
Όλοι γνωρίζουμε πως οι παλιοί θερμοσίφωνες που είναι τριπλής ενέργειας μπορούν να συνδεθούν ακόμη και με το μπόιλερ του πετρελαίου. Αυτοί τη στιγμή υπάρχουν οι ηλεκτρικοί λέβητες,οι οποίοι συγκριτικά με το πετρέλαιο είναι πιο κερδοφόροι κατά 60%, σε συνεργασία με τον ηλιακό θερμοσίφωνα αλλά και την καινούργια μέθοδο των κενών αέρος. Αυτή είναι και μία ευέλικτη λύση σε θερμοσίφωνα και ηλιακό θερμοσίφωνα για να κερδίσουμε οικονομικότερη θέρμανση & ενέργεια.
Άλλες εναλλακτικές λύσεις σε θέρμανση και ενέργεια , πιο γρήγορες και χωρίς κόστος εγκατάστασης είναι οι πίνακες υπέρυθρων. Οι πίνακες υπέρυθρων μας δίνουν τη δυνατότητα να εξοικονομούμε – βάση πετρελαίου και τετραγωνικών δωματίου – 60-70%.
Άλλος τρόπος που μπορεί να εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια με απώτερο σκοπό τη θέρμανση και ενέργεια στο σπίτι μας είναι μία πρωτοτυπία, οι ηλιακοί συλλέκτες.
Οι ηλιακοί συλλέκτες με ηλιακή ενέργεια και κάλυψη σωλήνων με κενά αέρος δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε το μπόιλερ που μέχρι στιγμής υφίσταται στις σκεπές,τώρα στο λεβητοστάσιό μας, και με το ανάλογο ποσοστό θέρμανσης που μπορεί να χρειάζεται κάθε σπίτι,πολυκατοικία , μονοκατοικία ακόμη και βιομηχανικά κτίρια και ξενοδοχεία, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πάρα πολύ γρήγορη θέρμανση του νερού σε μεγάλους βαθμούς . Επίσης αυτό που αναδεικνύει τους σωλήνες κενού αέρος είναι η θερμότητα του νερού μέχρι και 250 βαθμούς. Είναι πολύ εύκολοι στη χρήση και τη τοποθέτησή τους και δεν έχουν μεγάλο βάρος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *