Φέρνουν τον γιο του Κοκού για να μας… σώσει

Φήμες ότι έρχεται μόνιμα στην Ελλάδα ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ για να ασχοληθεί με την πολιτική! Τι συμβαίνει με τον Νικόλαο, τον μαϊμού πρίγκιπα; Τρία είναι τα τινά. Ή κάποιοι κάνουν πλάκα στον Γλύξμπουργκ και τον…

γιο του ή κάποιοι του φτιάχνουν με το αζημίωτο το προφίλ, έτσι για να βρίσκεται, ή κάποιοι πράγματι πιστεύουν ότι η εποχή που διανύουμε είναι κατάλληλη για τερατογενέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τα σενάρια περί ιδρύσεως κόμματος ή συμμετοχής σε νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί άρχισαν να εξυφαίνονται όταν σοβαρή εφημερίδα ενημέρωσε τον ελληνικό λαό, που είχε μεγάλη φαγούρα, περί της απόφασης του Νικόλαου και της συζύγου του Τατιάνας να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αθήνα. Και άρχισαν τα σενάρια διότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει για ποιον λόγο ένας ανεπάγγελτος bon viveur θα εγκατέλειπε το Λονδίνο για τα αθηναϊκά σαλόνια, που δεν βρίσκονται και στα καλύτερά τους.

Βρίσκει πληκτικό το London; Το βρίσκει passé; Ή μήπως, απλώς, τα έχει πάρει στο κρανίο με τη «βασιλεία» της Μενεγάκη και θέλει να εξοβελίσει από τα εξώφυλλα του καταρρέοντος greek lifestyle τη «βασίλισσα» Ελένη;

Η αλήθεια είναι πάντως ότι στον μαϊμού πρίγκιπα αρέσουν τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ενδεχόμενης ενασχόλησής του με την πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γλύξμπουργκ αλλά και συνεργάτες τους δειλά – δειλά προσπαθούν να ενημερώσουν τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό ότι ο Νικόλαος είναι αυτό που λέμε «πολιτικό ζώο». Έτσι αποφάσισαν, όπως αποκαλύπτει το «Π», να «στολίσουν» το βιογραφικό του, που εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα των Γλύξμπουργκ.

«Πολιτικό ζώο»

Εσχάτως το φτωχό βιογραφικό του Νικόλαου ανανεώθηκε και άρχισε να «στολίζεται» με διάφορες γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τις πολιτικές ανησυχίες του.

Μαθαίνουμε λοιπόν από την επίσημη ιστοσελίδα της οικογένειας ότι ο νεαρός Νικόλαος είχε την πρώτη του ενασχόληση με την πολιτική ως μαθητής γυμνασίου στο Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου που είχε ιδρύσει το 1980 ο μπαμπάς του. Το σχολείο ήταν συνδεδεμένο με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και οι καθηγητές διορίζονταν από το ελληνικό κράτος. Όπως πληροφορούμαστε, όμως, ο μαϊμού πρίγκιπας σε τρυφερή ηλικία «έζησε διάφορες θλιβερές καταστάσεις που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων μεταξύ του προσωπικού του σχολείου».

Όπως σημειώνεται στο βιογραφικό του: «Αυτό προκάλεσε εντάσεις στο σχολείο και ο πρίγκιπας Νικόλαος εκεί βίωσε για πρώτη φορά τι σημαίνει πολιτική»…

Στη συνέχεια ο Νικόλαος μας πληροφορεί ότι μπήκε πιο βαθιά στην πολιτική ως μάρτυρας ενός σοκαριστικού περιστατικού, το οποίο τον έφερε αντιμέτωπο με το «σκληρό» πρόσωπο της πολιτικής ενώ ήταν ακόμη «τρυφερό πόδι», όπως θα έλεγε και ο Λούκι Λουκ…

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, αν και είναι πλέον 44 ετών, ακόμη θυμάται έναν καθηγητή μαθηματικών από την Κρήτη, που εργαζόταν στο Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου. Τον θυμάται να κλαίει με αναφιλητά στην τάξη μπροστά στους μαθητές του που τον λάτρευαν. Έκλαιγε με αναφιλητά καθώς του ανακοινώθηκε ότι το ελληνικό κράτος δεν θα συνέχιζε τους διορισμούς και ο καθηγητής δεν θα μπορούσε να διδάξει πια στο σχολείο. «Αυτή ήταν η πρώτη μου επίγνωση του τι εστί πολιτική», λέει ο Νικόλαος… Το κολέγιο τελικά έκλεισε και ξανάνοιξε από τον Γλύξμπουργκ ως αμιγώς ιδιωτικό σχολείο. Τέτοια τραγωδία.

Ήθελε να πολεμήσει…

Ο Νικόλαος, που κατά το βιογραφικό του ασχολείται από την εφηβεία με την πολιτική και έχει γνωρίσει το «σκληρό» της πρόσωπο, έχει ένα απωθημένο που του στοιχειώνει τις νύχτες ακόμα και σήμερα: δεν τον άφησαν να πολεμήσει με τους συντρόφους του Βρετανούς καταδρομείς στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, το 1990!

Όπως μαθαίνουμε, ενώ βρισκόταν για σπουδές στις ΗΠΑ αποφάσισε να καταταγεί στον βρετανικό στρατό για τριετή θητεία. Ήταν το σωτήριο έτος 1990 και μάλιστα ο μαϊμού πρίγκιπας, που τότε ήταν 21 ετών, όπως μας πληροφορεί, πρόλαβε να συμμετάσχει σε στρατιωτική άσκηση στη Γερμανία με την κωδική ονομασία «Medicine Man». Ετοιμαζόταν μάλιστα να καταθέσει τα χαρτιά του για να γίνει μονιμάς όταν ξέσπασε ο πόλεμος στον Κόλπο.

Όμως δεν τον άφησαν να πολεμήσει… Ο «Ράμπο» έμεινε στα μετόπισθεν και αυτό σημάδεψε για πάντα την πορεία της ενηλικίωσής του, γι’ αυτό, 23 χρόνια μετά, το επισημαίνει μετ’ επιτάσεως: «Ο πρίγκιπας ήταν πολύ απογοητευμένος, γιατί ήθελε να ακολουθήσει τους αγαπημένους του συναδέλφους με τους οποίους είχε εκπαιδευτεί έναν μήνα πριν από τον πόλεμο, όταν το σύνταγμά του είχε τεθεί σε επιφυλακή. Εκτιμά ιδιαίτερα τη θητεία του στον βρετανικό στρατό, γιατί έμαθε “πώς τα γρανάζια της στρατιωτικής μηχανής λειτουργούν υπό πίεση”».
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πού έχει κολλήσει μέχρι σήμερα ένσημα ο μαϊμού πρίγκιπας. Έχουμε και λέμε… Το 1987, στα 18, πήγε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε ως ερευνητής αγοράς στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Metromedia. Το 1988 πήγε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ διεθνείς σχέσεις με επίκεντρο τη διπλωματία και την ασφάλεια. Το 1990 κατατάχθηκε στον βρετανικό στρατό. Επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο το 1991 και τελείωσε το 1993. Στη συνέχεια εργάστηκε δύο χρόνια στο Fox News ως βοηθός στην παραγωγή και το 1995 επέστρεψε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε στο Σίτι, στην εταιρεία City at NatWest Markets.

Στο γραφείο του μπαμπά

Τρία χρόνια μετά, το 1998, ανακάλυψε τι ήθελε πραγματικά να κάνει στη ζωή του και αφοσιώθηκε πλήρως: άρχισε να δουλεύει στο προσωπικό γραφείο του μπαμπά του! Έτσι, από τα 21 χρόνια επαγγελματικής ζωής, τα 15 έχει δουλέψει στον… μπαμπά.

Στο ερώτημα με τι ασχολείται ακριβώς ο Γλύξμπουργκ και με τι ο Νικόλαος απάντηση δεν έχει δοθεί, δεδομένου ότι το επάγγελμα του μπαμπά έχει εξαφανιστεί από το 1967, όπως εξαφανίστηκαν και άλλα επαγγέλματα, όπως π.χ. του αγωγιάτη, του τελάλη και του γανωτή.

Διάφοροι γραφικοί βασιλόφρονες, συνεπικουρούμενοι κι από άλλους ατσίδες της πολιτικής, θεωρούν, πάντως, ότι θα έρθει η ώρα που η οικογενειακή επιχείρηση θα αναστηθεί έστω και ως ατομική επιχείρηση με την κάθοδο του Νικόλαου στην πολιτική σκηνή της χώρας. Θεωρούν, μάλιστα, ότι ο Γλύξμπουργκ έχει αρχίσει να βάζει νερό στο κρασί του και έχει αφήσει στην άκρη τις απόψεις που είχε διατυπώσει σε συνέντευξή του στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Τότε είχε πει: «Όχι, δεν ιδρύω κόμμα. Ήμουν και είμαι υπερκομματικός. Η βασιλεία ενώνει τον λαό, δεν τον χωρίζει». Βέβαια και τότε είχε μιλήσει μόνο για τον εαυτό του και όχι για τον βοηθό του στο γραφείο. Όπως λένε οι νοσταλγοί της βασιλείας, άμα θέλει το παιδί να «σώσει» την πατρίδα, ποιος μπορεί να του το αρνηθεί; Όχι, πάντως, ο μπαμπάς του. Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα θα μας σώσει… ο Νικολάκης;

Βοηθάτε χριστιανοί…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *