ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ: Όταν ο εκσυγχρονισμός ταλαιπωρεί!!

Στη σκιά του “λεφτά υπάρχουν”, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθώς και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης αποτέλεσαν δύο από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του ΓΑΠ στο δρόμο του για την ανάληψη της κυβέρνησης (την διακυβέρνηση της χώραςως γνωστόν ασκούν οι επικυρίαρχοι τροϊκάνοι).
Και αφού τα λεφτά δε βρεθήκανε και ο…..
ΓΑΠ πέρσι τέτοιο καιρό μας παρέδωσε στα νύχια των τοκογλύφων της τρόϊκας
το opengov αποδείχθηκε μια άλλη Πασοκική σαπουνόφουσκα ψεύδους με την τοποθέτηση αρεστών στη θέση των αρίστων και
η πολυσυζητημένη και πολλά υποσχόμενη διαβούλευση μετεξελίχθηκε σε άλλοθι, για τους κυβερνώντες, εισαγωγής νόμων που εξυπηρετούν συνήθως τα συμφέροντα των νταβατζήδων
μας απόμεινε ο εκσυγχρονισμός της έρημης δημόσιας διοίκησης για να αποδείξουν οι αντιεξουσιαστές την ικανότητά τους.
Για να δούμε ένα παράδειγμα από τα αποτελέσματα της προσπάθειά τους:
Οι φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος υποβάλλονται πλέον υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου (δεν θα μπούμε στο τριπάκι να ρωτήσουμε κατά πόσο αυτό το “αποκλειστικά” επιβαρύνει ή όχι μια μερίδα ηλικιωμένων και μη εξοικειωμένων με το διαδίκτυο φορολογουμένων).
Προκείμενου όμως να αποστείλει κανείς τη δήλωση ηλεκτρονικά θα πρέπει ο υπόχρεος να παραλάβει ένα προσωπικό κωδικό αριθμό (κλειδάριθμος, το ονοματάκι του).
Αλλά όπως διαπιστώσαμε είναι τέτοιας έμπνευσης και έκτασης η εκσυγχρονιστική “επανάσταση” των καλόπαιδων που κυβερνάνε, που δεν μπορείς να τον λάβει ηλεκτρονικά αλλά πρέπει να στηθείς σε τεράστιες ουρές για πολύ ώρα, στις εφορίες για να τον παραλάβεις. Η ταλαιπωρία είναι αφάνταστη.
Όταν δε ρωτήσαμε υπεύθυνη υπάλληλο σε εφορία γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό με αποστολή με ηλεκτρονικό τρόπο, η αφοπλιστική της απάντηση ήταν πως “δεν το υποστηρίζει το σύστημα”.
Έχουμε πληρώσει δισεκατομμύρια για τη μηχανογράφηση του Υπουργείου Οικονομικών (να μιλήσουμε πάλι για νταβατζήδες ;;) και δεν προβλέφθηκε το αυτονόητο. ΕΥΓΕ!!!

Ακτιβιστής

http://activistika.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *