Μήνυμα αντίστασης και σήμερα στους δρόμους του Βόλου

Με δύο συγκεντρώσεις και τις αντίστοιχες πορείες των συμμετεχόντων σε αυτές κορυφώνται στον Βόλο οι 48ωρες κινητοποιήσεις απέναντι στα επώδυνα νέα μέτρα, που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή.

Μέλη των ΕΚΒ, Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, με κάλεσμα στις 9.30 και ανεξάρτητων συλλογικοτήτων, με κάλεσμα στις 10.00, από την πλατεία Ελευθερίας αλλά και του ΠΑΜΕ από την πλατεία Πανεπιστημίου στις 9.30, θα πλημμυρίσουν και σήμερα τους δρόμους της πόλης, με κοινό μήνυμα την….
αντίσταση απέναντι στο 4ο Οικονομικό Ράιχ και την αντεργατική του επέλαση.

Νωρίτερα, από τις 6.00 το πρωί, θα έχει προηγηθεί η αναχώρηση των εμπόρων του Βόλου, μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πανεμπορικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στις 12.00 έξω από τα γραφεία της ΕΣΣΕ της οδού Μητροπόλεως 42.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι θα κατεβάσουν τις σημαίες από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 5.00 το απόγευμα, συμμετέχοντας στην απεργία που διοργανώνεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων.

Καζάνι που βράζει η Αθήνα, ενόψει των αντιλαϊκότερων μέτρων

Τις μαζικότερες κινητοποιήσεις της τελευταίας περιόδου επιχειρούν να πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα σήμερα, ημέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, από το Βουκουρέστι όπου βρίσκεται προαναγγέλλει τελική συμφωνία με την τρόικα.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει γενική απεργία ενώ παρόντα στις κινητοποιήσεις θα είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ γενική κινητοποίηση έχει κηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ παράλληλα με το ΠΑΜΕ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επαγγελματοβιοτέχνες καθώς και ο εμπορικός κόσμος της χώρας, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά ανά περιόδους.

e-volos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *