Τελευταία Νέα

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: Κατολίσθηση… της διοίκηση για το ορυχείο της Μεγαλόπολης

Η κατολίσθηση στο Ορυχείο της Μεγαλόπολης, στο πεδίο Ψαθί,

αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι οι εργαζόμενοι των ορυχείων στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και στα υπόλοιπα ορυχεία της πατρίδας μας, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον θάνατο και την αδιαφορία των….
υψηλόβαθμων παραγόντων στη ΔΕΗ.
Το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα πριν λίγες μέρες στη Μεγαλόπολη, το black out στο σταθμό Παραγωγής στη Σαντορίνη, η πυρκαγιά στον ΑΗΣ Μελίτη αλλά και τα πολλά μικρά ή μεγάλα ατυχήματα που συμβαίνουν στους χώρους εργασίας στον όμιλο ΔΕΗ έχουν δημιουργήσει καθεστώς επικινδυνότητας και κλονίζουν την εργασιακή ασφάλεια των συναδέλφων μας στην Επιχείρηση.

Η διοίκηση Ζερβού η οποία ασχολείται μόνο με το ξεπούλημα, τις δημόσιες σχέσεις, τους εργολάβους και τον συνεχή τεμαχισμό της ΔΕΗ οφείλει άμεσα να διεξάγει όλες εκείνες τις έρευνες και να αποδώσει ευθύνες  σε όσους με τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους έχουν οδηγήσει στη ελλιπή τήρηση των συνθηκών ασφάλειας στους χώρους της εργασίας.
Δυστυχώς η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ διαπιστώνει  επανειλημμένα ότι η διοίκηση  Ζερβού έχει μείνει απλός θεατής των εξελίξεων και δείχνει μία πρωτοφανή ανευθυνότητα σε ένα τομέα που αφορά την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων. Παράλληλα καλούμε  και τις δικαστικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε  διέξαγουν έρευνες, για το ποιοι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για τα συνεχόμενα  ατυχήματα που συμβαίνουν  στον όμιλο ΔΕΗ.
                 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *