Προκαταρκτικη για τη χρυση αυγη…

…ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ…

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας …
και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.
Ο κ. Βουρλιώτης, θα υποβάλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.
Έρευνες και στο στρατό
Σημειώνεται επίσης ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο για τη διερεύνηση δημοσιογραφικών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν.
«Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, το οποίο φέρει μέλη της Χρυσής Αυγής να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα, από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.
Πρόταση αναστολής κομματικής χρηματοδότησης
Εν τω μεταξύ, πρόταση αναστολής κομματικής χρηματοδότησης απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Ειδικότερα, ανακοινώθηκε σήμερα πως απεστάλη από τον κ. Δένδια στον κ. Μιχελάκη, ύστερα από επικοινωνία που είχαν, νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 7 του Νόμου 3023/2002, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.
Σύμφωνα με την πρόταση, αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.
Χ.Α.: Δεν στηριχτήκαμε ποτέ στο κρατικό χρήμα
Η κατάργηση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής δεν θα έχει καμία επίπτωση «πέρα από το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο, τα συσσίτια και τις δωρεές χρημάτων για κοινωφελείς σκοπούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα, σχολιάζοντας την πρόταση Δένδια.
Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι δεν στηρίχτηκε ποτέ στο κρατικό χρήμα και σημειώνει πως αν καταργηθεί η χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «Σαμαράς και Βενιζέλος θα πάνε αμέσως φυλακή λόγω χρεών προς τις τράπεζες».
Εκτιμά, μάλιστα, πως «ίσως αυτός είναι ο άμεσος στόχος των υπαλλήλων της Μέρκελ». «Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Σαμαράς και ο Δένδιας με τις αστυνομικές απαγορεύσεις στις διανομές τροφίμων, θα το κάνουν τώρα μέσω διακοπής της χρηματοδότησης του κόμματος», υποστηρίζει το κόμμα.
«Τα χρήματα αυτά, που η Χρυσή Αυγή επιστρέφει στον ελληνικό λαό, τώρα θα μένουν στα κρατικά ταμεία και θα χαρίζονται ως παράνομα τοκοχρεολύσια στους τοκογλύφους δανειστές», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *