Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
Ελλήνων Πολιτεία

AΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ*

Εν όψει της μεγάλης συζήτησης που έχει ανοίξει από την Κυβέρνηση για τον εξορθολογισμό του Δημοσίου σήμερα η ΕΛ.ΠΟΛ. καταθέτει την κεντρική της πολιτική πρόταση η οποία πιθανόν να δημιουργήσει αρκετές ρίξεις με τους ψηφοφόρους.

Ωστόσο η πρόταση μας, την οποία κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα μπορέσει να υιοθετήσει, έχει έντονα στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης, φιλελεύθερο πνεύμα και κυρίως δεν πρόκειται να θιγούν οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα εκείνοι που θα καταλάβουν επί της ουσίας τον κεντρικό άξονα της πρότασης μας.

ΣΤΟΧΟΙ:

1) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ Ή ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΚΥΚΛΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΚΛΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 1800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΤΑ 3400 ΕΥΡΩ. Ο ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 12 ΕΤΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑ 24 ΕΤΗ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ 3 ΕΤΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 900 ΕΥΡΩ.

2) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΘΑ ΕΚΚΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 -25% ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΛΠ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ.

3) ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Ή ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ Η Α’ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

4) ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ 20 ΠΟΛΤΙΩΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ 800.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ 1/13,75. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 800.000 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 650000. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.

5) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΥΚΛΟ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

6) ΑΠΟ ΤΙΣ 665000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΙ 450000 ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
α) ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
β) Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ.
γ) ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.
δ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ.

7) ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 15000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ. ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΗ.

8) ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ, ΓΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΟΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΑΓΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ.

9) ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΘΕΙ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ.

10) ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ 20 ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.

11) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΠ. ΤΑ ΚΕΠ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΣΤΑ ΚΕΠ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

11) ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΓΡΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.(υπολογίζεται περίπου ένα κόστος 8-10% μειωμένο κατά έτος από τον προϋπολογισμό του κράτους)

12) Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ 3 ΕΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ Ή ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΓΧΗΣΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

* ΑΥΤΑ ΤΑ 11 ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΠΟΛ. ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΜΑΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΚΤΟΣ. ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ(ΕΛ.ΠΟΛ.) ΕΙΣΑΓΕΙ  ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΦΡΙΝΤΜΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΕΙΝΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ΒΑΘΜΙΑ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

* ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΠΟΛ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ.

* ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.
Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΠΡΑΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ.

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΠΟΛ. ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΑΡΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

*AΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ


 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ         
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *