Συνέλευση και νέα συντονιστική ομάδα του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, η συνέλευση των μελών εξέλεξε νέα συντονιστική ομάδα. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο στοιχείο για την ανάπτυξη του Αγροτικού, το γεγονός ότι στη νέα συντονιστική ομάδα συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό παραγωγοί…

Στη συνέλευση τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς που επί τρία χρόνια συνεχώς κάθε εβδομάδα βρίσκεται κοντά στους πολίτες προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα, σε δίκαιες τιμές για τους καταναλωτές και παραγωγούς, καταργώντας έμπρακτα την όποια διαμεσολάβηση μεταξύ των δυο πλευρών.

Σημαντικό γεγονός θεωρείται η σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που αποκτήθηκε και μεταξύ των παραγωγών και μεταξύ παραγωγών – καταναλωτών. Άλλωστε πώς αλλιώς θα μπορούσαμε σε αυτά τα χρόνια να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις επιθέσεις καταστολής, τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν στο κίνημα;

Σήμερα συνεχίζουμε, με όλες τις εμπειρίες που αποκτήσαμε, εδραιώνοντας τον νέο αυτό θεσμό, σε αναμονή των απαραίτητων νομοθετικών αλλαγών από τη νέα κυβέρνηση, που θα ανατρέπουν το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο που λειτουργούσε προς όφελος των κερδοσκόπων.

Είναι χρέος μας, για άλλη μια φορά, να ευχαριστήσουμε όλους τους παραγωγούς, που αυτά τα δύσκολα χρόνια, δεν σταμάτησαν να προσφέρουν οικοιωθελώς κάθε εβδομάδα προϊόντα, για να στηρίξουμε δεκάδες ευπαθείς οικογένειες της Καλαμαριάς.

*Το Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς είναι ένα δίκτυο, μία συνεργασία παραγωγών – καταναλωτών που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2012, με την ιδρυτική του Συνέλευση,μετά από πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς.
Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια λειτουργίας, το Αγροτικό έχει διοργανώσει πάνω από 150 αγορές απευθείας διάθεσης προϊόντων ( μία κάθε εβδομάδα) και αριθμεί σχεδόν 1.000 μέλη.
Το Αγροτικό διαχειρίζεται η συντονιστική του ομάδα, που εκλέγεται κάθε εξάμηνο και κανένα μέλος δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτήν για περισσότερες από 2 συνεχόμενες θητείες.
Ανακοινώνουμε τα μέλη της συντονιστικής ομάδας και ενημερώνουμε ότι οι συνεδριάσεις της είναι ανοικτές, σε όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει, γίνονται στο χώρο που διεξάγεται η απευθείας διάθεση, στην πλαζ της Αρετσούς (κάθε Σάββατο) και ανακοινώνονται στο blog του Αγροτικού Παντοπωλείου (agropankalamarias.blogspot.gr).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *