«Κάθισαν» οι δρόμοι της Πηνείας

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στην περιοχή της Πηνείας μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες καθιζήσεις σε διάφορα σημεία του….

οδοστρώματος, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Βουλιαγμένη, το Καλό Παιδί και το συνοικισμό «Γαβράκια».

Από την πρώτη στιγμή αντέδρασε ο δήμος Ήλιδας και έγιναν παρεμβάσεις για να αποκατασταθεί ο δρόμος Σιμόπουλο-Καλό Παιδί και ήδη είναι προσβάσιμος στα οχήματα, ενώ εντός των ημερών θα λυθεί και το θέμα με τη μετακίνηση των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών.

Ο δήμος Ήλιδας βρίσκεται σε επαφή με το ΚΤΕΛ και η μεταφορά των μαθητών, που τις τελευταίες ημέρες γίνεται με ΙΧΕ αυτοκίνητα, θα δρομολογηθεί είτε με μικρότερα λεωφορεία ή με ταξί μέσω του ΚΤΕΛ.

Εκτεταμένες ζημιές

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε μεγάλο κομμάτι του δρόμου Σιμόπουλο – Καλό Παιδί – Ανθώνα και πρόκειται ουσιαστικά για το τμήμα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Σε άλλα τμήματα του ίδιου δρόμου καταγράφονται και καθιζήσεις μικρότερης έκτασης, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στον δρόμο που ενώνει το Καλό Παιδί με τη Βουλιαγμένη, καθώς επίσης και στο τμήμα που ενώνει τη Βουλιαγμένη με το συνοικισμό «Γαβράκια».

Συνεχίζεται η αποκατάσταση

Στα επίμαχα σημεία έχουν τοποθετηθεί κώνοι και προειδοποιητικές κορδέλες για την αποφυγή ατυχημάτων και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διέρχονται από τα συγκεκριμένα σημεία.

«Οι υπηρεσίες του δήμου Ήλιδας καταγράφουν όλες τις ζημιές από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα δημοτικά διαμερίσματα. Είναι θετικό ότι το φαινόμενο στην Ανάληψη παραμένει στάσιμο και στην ίδια κατάσταση παραμένουν και οι υπόλοιποι δρόμοι», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ήλιδας και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο οποίος σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στην περιοχή της Πηνείας, υπογράμμισε:

«Το σημαντικότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή εντοπίζονται στα “Γαβράκια” και στο “Καλό Παιδί”. Έχουμε κάνει τις πρώτες παρεμβάσεις και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης μεταβαίνει στην Αθήνα, προκειμένου να πιέσει για την εξασφάλιση κονδυλίων, προκειμένου να προχωρήσουμε σε πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και θεωρούμε ότι θα φέρει καλά αποτελέσματα για τον δήμο και τους δημότες».

Αναφορικά με το τι προκάλεσαν τις εκτεταμένες ζημιές, ο κ. Χριστοφόρου τις απέδωσε σε μεγάλο βαθμό στις πυρκαγιές του 2007, οι οποίες άφησαν πίσω τους καμένη γη και σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις, οι ζημιές ήταν αναπόφευκτες.

patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *