Μια χαρά παρήλασαν οι γύφτοι απο το Δενδροπόταμο, είπε ο Μπουτάρης

Με το εμβατήριο Μακεδονία Ξακουστή ξεκίνησε 8 λεπτά μετά τις 11.00 η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά κι ενώ τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε περικοπή στα στρατιωτικά οχήματα προκειμένου να μειωθεί το κόστος, η φετινή παρέλαση κόστισε ακόμη λιγότερο από ό,τι περίμεναν οι επιτελείς.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε στις …
12.15. Ο Κάρολος Παπούλιας χαιρέτησε προσωπικά τους Μακεδονομάχους και αποχωρώντας έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Γιοτάζουμε σήμερα δύο μεγάλές επετείους της πρόσφατης ιστορίας. Γιορτάζουμε τα 100χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, οταν ο ελληνικός στρατός εξόρμησε για να πραγματώσει τα όνειρα του ελληνισμού. Με τις νίκες του στρατού και την απόλυτη στήριξη του λαού πέτυχε τα όνειρα που προσδοκούσε ο ελληνισμός.

Φθάνουμε στο δεύτερο μεγάλο σταθμό που γράφηκε στα βουνά της Αλβανίας και που είχε ιδιαίτερη ιστορική σημασία, όπως όλοι αναγνωρίζουν.

Η καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ελλάδας είχε σαν συνέπεια την ανατροπή των σχεδίων του Χίτλερ.

Αυτό το ομολόγησαν όλοι τότε.

Σήμερα πολλοί θέλουν να το ξεχνούν γιατί θέλουν να ξεχνούν τι οφείλει η Ευρώπη στη μικρή Ελλάδα…

Ο ελληνικος λαός έχει την ίδια ψυχή με εκείνους που πολέμησαν στους Βαλκανικούς πολέμους και στην Αλβανία…

Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση… Σήμερα θα συμβεί το ίδιο. Πρέπει όμως να βγούμε γρήγορα από την κρίση. Γιατί δεν μπορείς να ζητάς περισσότερο από αυτόν το λαό, που τα έχει δώσει. Στην Ευρώπη κάτι αλλάζει, γιατί ο ελληνικός λαός πέτυχε πολλά περισσότερα από την Ισλανδία, την Ιταλία και άλλους λαούς που δοκιμάζονται…Εύχομαι σε όλους σας ό,τι καλό μπορεί να περιμένουμε και ελπίζω γρήγορα αυτήν την ελπίδα που όλοι την έχουμε μέσα μας και δεν έχουμε γονατίσει ακόμη να πετύχει όλα αυτά που πάντα θεωρούσαμε και σήμερα θεωρούμε ακόμη αδύνατα”.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε ότι ήταν μία ωραία εκδήλωση “από το στρατό ως τους γύφτους του Δενδροπόταμου” όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά εξέφρασε τη δυσαρέκσειά του για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν αποκλείσει την πόλη από τον κόσμο.

Μετά το πέρας της παρέλαση, η ομάδα Ζευς της πολεμικής αεροπορίας έκανε επίδειξη με αεροσκάφη που πραγματοποίησαν εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *