Τελευταία Νέα

Μαθήματα Πατριδογνωσίας

Ο Θύμιος προέρχεται από φτωχή οικογένεια. Είναι μορφωμένος με υψηλή θέση στο Δημόσιο και παντρεμένος με την αγάπη των φοιτητικών του χρόνων, τη Βαγγελίτσα, υπάλληλο ΔΕΚΟ. Έχουν δυο παιδιά σπουδαγμένα στην Αγγλία.

Ο Θύμιος και η Βαγγελίτσα γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας ’70. Εκείνη ήταν μια κοπέλα που παρότι δεν…..
είχε τελειώσει το σχολείο, είχε τα θέλγητρα και την βούληση να πετύχει ένα καλό γάμο και να κάνει μια άνετη ζωή. Αυτό επετεύχθη μέσω Θύμιου.

Το 1981 ο Θύμιος διορίστηκε και λίγα χρόνια αργότερα κατάφερε να διορίσει και τη Βαγγελίτσα, η οποία είχε στο μεταξύ μετατραπεί σε Γκέλυ. Παρέλειψα να αναφέρω πως ο Θύμιος ήταν ΠΑΣΟΚ, πολύ όμως. Ήταν οργανωμένος και ενεργός. Από τις Υπηρεσίες τους ελάμβαναν υψηλούς μισθούς και επιδόματα που τους επέτρεπαν να διάγουν μιαν ανέμελη ζωή. Δούλευαν 5-7 ώρες ημερησίως, αν και η Γκέλυ πολλάκις έκανε κοπάνα μετά το πρώτο δίωρο, αφού κατά την προσφιλή της έκφραση «είμαστε 8 κοπέλες για την ίδια δουλειά, μη μπαίνουμε η μια στα πόδια της άλλης! Ο προϊστάμενος εξάλλου είναι της κλαδικής και έχει βγάλει πρόγραμμα…». Κατόπιν πήγαινε για ώρες βόλτα για ψώνια.

Ζούσαν στον «Πασοκικό παράδεισο» και υπερασπίζονταν με όλη τους τη δύναμη τον «προοδευτισμό» και την «αριστεροσύνη» του Αρχηγού Ανδρέα. Μέχρι και το ’96 κατηγορούσαν όποιον διαφωνούσε με το Κίνημα ως φασίστα, αν δε ο διαφωνών ήταν επιχειρηματίας, τότε τον διέσυραν με εκφράσεις όπως εκμεταλλευτή του λαού, κλέφτη, καπιταλιστή και βρομοδεξιό!

Ο Θύμιος το 1995 ήταν ήδη 50 ετών, όταν έχασε τη μητέρα του. Ο ηλικιωμένος πατέρας του (βετεράνος του έπους της Αλβανίας) ήταν στα 85 του και σε καλή κατάσταση, αλλά χρειαζόταν μια βοήθεια. Ο Θύμιος έκανε νύξη στη γυναίκα του «ρε γυναίκα, τώρα που τα παιδιά είναι έξω, μήπως να φέρω τον πατέρα μου να τον κοιτάξουμε λίγο…; στο κάτω-κάτω 85 είναι». Η Γκέλυ –γάτα ούσα- μύρισε τον «κίνδυνο». Εδώ δεν σκλαβώθηκε για τα παιδιά της, θα σκλαβωνόταν τώρα στα 45 για το γέρο; «Είναι δυνατόν Θύμιο μου, τι να κάνει ο Παππούς στο διαμέρισμα. Εσύ δουλεύεις όλη μέρα στο Υπουργείο, εγώ δουλεύω (τον κόσμο) μέχρι το μεσημέρι… Τι θα κάνει ο άνθρωπος σκλαβωμένος σε τέσσερις τοίχους; Θα χάσει και τις παρέες του… Μετά τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι θα ‘ρθουν τα παιδιά… Που θα τα βάλουμε να κοιμηθούν; Δύσκολο το βλέπω, πολύ δύσκολο…

Το ‘πιασε ο Θύμιος το νόημα. Ρώτησε σε γηροκομείο αλλά για τα λεφτά της σύνταξης μόνο σε Β΄ διαλογής τον παίρνανε. Έκανε τη καρδιά του πέτρα και τον πήγε. Μια εβδομάδα άντεξε ο γέρος όμως και έφυγε μόνος του. Το πρόβλημα του Θύμιου επέστρεψε… Ξεκίνησε και πήγαινε ο ίδιος κάθε απόγευμα μετά το γραφείο και καθόταν 1-2 ώρες μαζί του, βλέπανε ειδήσεις και γύρναγε σπίτι μετά, όπου μια – δυο – τρεις, τον πιάνει η Γκέλυ και του λέει: «Άκου Θύμιο μου αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, έχεις κόψει το σουπερ – μάρκετ, τη βόλτα μας, δεν πετάς τα σκουπίδια, δε μπορούμε να δούμε τις παρέες μας… Κάτι πρέπει να κάνεις με τον πατέρα σου. «Μα τι να κάνω; λέει ο Θύμιος. Να του λέει αυτή, «μίλησα με τα παιδιά στο γραφείο για το θέμα μας και μια συνάδελφος μου είπε τι έκανε με το πεθερό της». Και τι έκανε; Τον παντρέψανε με μια γυναίκα από έξω. Έτσι και δεν πληρώνουν ακριβά και ο παππούς μένει σπίτι του… «Και ποια θα παντρευτεί το γέρο, ρε γυναίκα, 85 χρονών με μια σύνταξη είναι ο άνθρωπος…, πετάχτηκε ο Θύμιος. Μη σε νοιάζει και έχω βρει εγώ την κ. Σβετλάνα  από το Ουζμπεκιστάν που καθάριζε δίπλα στη γειτόνισσα. Είναι 60 χρονών χήρα, με παιδιά και εγγόνια στη χώρα της. Της μίλησα ήδη και δέχεται αφού παντρευτούν θα παίρνει τη σύνταξη του παππού για πάντα καθώς και την υπηκοότητα! Γυναίκα είσαι Θησαυρός, δήλωσε ενθουσιασμένος ο Θύμιος…»

Έτσι κι έγινε μετά από μια εβδομάδα. Ο παππούς παντρεύτηκε μια αλλοδαπή παράνομη μετανάστρια από το Ουζμπεκιστάν, θέλοντας και μη, μόλις ένα χρόνο μετά το θάνατο της γυναίκας της ζωής του, με τις ευλογίες του γιου του και της νύφης του.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν το 1995. Ο παππούς πέθανε τρία χρόνια αργότερα. Η κ. Σβετλάνα έλαβε την Ελληνική Ιθαγένεια και λίγο αργότερα έφερε στην Ελλάδα τα 3 της παιδιά με τους συζύγους τους, καθώς και τα 6 εγγόνια της. Έκτοτε απέκτησε άλλα δυο εγγόνια τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Το 2007, ο ένας της γαμπρός συνελήφθη για ληστείες, ενώ ο γιος της φημολογείται εντόνως πως δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο.

Από το «προξενιό της Βαγγελίτσας»:

Η Ελλάδα πληρώνει 8 χρόνια τώρα και θα πληρώνει για πολλά ακόμη σύνταξη σε αλλοδαπή, χωρίς να έχει δουλέψει ούτε μια ώρα νομίμως.
Ένας γέροντας ντρεπόταν τους συνομηλίκους του συγγενείς και φίλους μέχρι τη στιγμή που πέθανε, αφού για τη δική του ηθική το να παντρευτεί την παραδουλεύτρα του ήταν λάθος. Δεν μπορούσε μάλιστα να κοιτάξει τα δυο του εγγόνια στα μάτια
Η κοινωνία μας φορτώθηκε για χρόνια σχεδόν 20 αλλογενείς, οι οποίοι καμία συγγενική, πολιτιστική ή άλλη σχέση είχαν με την Ελλάδα
Ελληνόπουλα δεν γράφτηκαν σε παιδικούς σταθμούς, διότι προτιμήθηκαν τα εγγόνια της κάθε Ουζμπέκας.
Είναι άγνωστο και ανυπολόγιστο πόσες εγκληματικές ενέργειες διέπραξαν οι συγγενείς της κ. Σβετλάνας.
Είναι άγνωστο και ανυπολόγιστο πόσοι συμπολίτες μας και σε τι βαθμό υποφέρουν κάθε στιγμή λόγω της ανασφάλειας που νιώθουν από τα «βλαστάρια» της κ. Σβετλάνας που ΝΟΜΙΜΩΣ διαβούν στη Πατρίδα μας.
Η Ελλάδα ταΐζει έναν ακόμη κατάδικο και μάλιστα χωρίς ποτέ να μπορεί να τον απελάσει.
Και το “καλύτερο” όλων για το τέλος.

Ο Θύμιος και η Γκέλυ έχουν δυο παιδιά που σήμερα είναι γύρω στα 36-38. Ο γιος τους πτυχιούχος με μεταπτυχιακό είναι άνεργος 2 χρόνια και μένει μαζί τους. Η κόρη τους παντρεμένη με δυο παιδιά σε δουλειά-λάστιχο. Δεν της δέχτηκαν το παιδί στον παιδικό σταθμό λόγω έλλειψης θέσεων και το πάρκαρε στη Γκέλυ, η οποία πήρε σύνταξη και βόλτες πάει μόνο με το μωράκι πλέον. Στη σύνταξη βγήκε και ο Θύμιος για να προλάβει τα χειρότερα, αλλά –ωμέ- ψαλιδίστηκαν και των δυο κατά 40%. Τι καταστροφή και ενώ τα είχαν προβλέψει όλα εδώ και χρόνια: Ήσυχη Καριέρα – Παχυλό Μισθό – Υψηλή  σύνταξη! Εξάλλου τι τους ένοιαζε; Αυτοί θα πληρώσουν;

Ας είναι καλά τα παιδιά και τα εγγόνια τους…, αυτά θα την πληρώσουν!

Ο Θύμιος έχει τύψεις ενδόμυχα, αλλά παραμένει στο ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη. Δεν μπορεί να ξεγράψει τη ζωή του. Ξέρει όμως πολύ καλά πως έφαγε από το παρόν των παιδιών του και τρώει ακόμη από το μέλλον των εγγονιών του. Για την Γκέλυ τα πράγματα είναι αλλιώς. Είναι πλέον Σύριζα, «για να τιμωρήσει τους κλέφτες και να ξαναδοθούν στο λαό τα δικαιώματα του, για να έλθει επιτέλους ο λαός στην εξουσία!», όπως το δικαιολογεί αυτάρεσκα.

Μέσα τους όμως μη γελιέστε: Φοβούνται μη φύγουν τα παιδιά τους από την Ελλάδα. Τρέμουν σύγκορμοι μη μείνουν μόνοι τους σε μια χώρα με Πακιστανούς, Ουζμπέκους και Αφρικάνους…

Και γνωρίζουν πως ΑΥΤΟΙ οι ίδιοι θα φταίνε γι΄ αυτό. Ξέρουν πως τα αίτια της καταστροφής είναι τα δικά τους κατορθώματα. Αυτοί και οι όμοιοι τους τα έκαναν έτσι, καθώς και όλοι όσοι εξακολουθούν να αλληλοαποκαλούνται «Σύντροφοι».

Αυτοί οι σύντροφοι τράφηκαν και τρέφονται από τις ΣΑΡΚΕΣ της Πατρίδας και του Μέλλοντος μας.

Πως και από ποιον θα γιατρευτεί η αρρώστια αυτής της χώρας;

Tonia G.

http://www.antinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *