Ακραίες καταστάσεις πυροδοτεί πάλι στο ποδόσφαιρο η κόντρα Β.Μαρινάκη-Γ.Αλαφούζου

Ακραίες καταστάσεις και έξαψη παθών πυροδοτεί πάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο ένα ματς των “αιωνίων” αντιπάλων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με ¨καυτές” δηλώσεις και αντιδηλώσεις των προέδρων των δύο ομάδων.

Έξαλλος ήταν στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αμετροεπής ο Γιάννης Αλαφούζος, ας ελπίσουμε ότι δεν θα θρηνήσουμε πάλι θύματα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε στην κάμερα της Nova και χαρακτήρισε τα όσα έγιναν στο γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» ξεφτίλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Δυστυχώς σήμερα υπήρξε μία κτηνωδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά δεν τα έχω ζήσει ποτέ. Με το που μπήκε η ομάδα έγινε εισβολή φιλάθλων. Πέτρες, μπουκάλια, είδατε τι έγινε με τον προπονητή μας. Αυτά τα έβλεπα στην τηλεόραση όταν βομβάρδιζαν το Ιράκ. Ήταν μια ξεφτίλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήμουν ο πρώτος που θα έδινα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, αλλά σήμερα αξίζουν μόνο συλλυπητήρια. Σήμερα ήταν ήρωες. Σε τέτοιες συνθήκες δεν παίζεις. Τραυματίστηκε παίκτης μας. Αλλά ξέρετε γιατί γίνονται. Γιατί ένα κανάλι, 2-3 ραδιόφωνα, μια εφημερίδα βομβαρδίζουν το ποδόσφαιρο. Και λίγα έγιναν. Να τους χαίρεστε αυτούς που μιλάνε για διαφάνεια, καθαρό ποδόσφαιρο. Αυτά στο Καραϊσκάκη δεν έχουν γίνει και ούτε θα γίνουν ποτέ. Γιατί εμείς προστατεύουμε το ποδόσφαιρο. Άλλοι παίκτες μας είναι χτυπημένοι, άλλοι είναι σοκαρισμένοι, άλλοι στεναχωρημένοι. Αυτά δεν τα έχουν δει πουθενά. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Δεν χωράει καμία κριτική αυτό το ματς».

Άμεση ήταν και η απάντηση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μιλώντας κατά την έξοδό του από το γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» έκανε σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

« Όσον αφορά τα θέματα της αντίδρασης των οπαδών μας, αυτά πρέπει να εκλείψουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει αμφιβολία και δεν υπάρχει δικαιολογία για να προπηλακίζεις τους παίκτες και τη διοίκηση των αντιπάλων. Όμως, θέλω να πω δυο πράγματα. Πρώτον, ο κύριος Μαρινάκης αποφάσισε να έρθει εδώ και να κάτσει στο μπουθ της ομάδας του (εννοούσε τον πάγκο) και γενικά ο κύριος Μαρινάκης έχει ξεπεράσει κάποια όρια. Θα σας θυμίσω ότι μιλούσε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κύριο Σαρρή, ο ένας από πακιστανικό και ο άλλος από κινέζικο κινητό. Μιλούσαν για διαιτησίες, για τιμωρίες τρίτων ομάδων. Η δικαιοσύνη και η πολιτεία ανέχονται να μην προχωρούν δικαστικές υποθέσεις που αφορούν χειραγώγηση παιχνιδιών και διαφθορά. Όταν γίνεται αυτό, βλέπουμε να συμβαίνουν πράγματα όπως σήμερα, όπως έγιναν στον ΟΦΗ, όπως είχαν γίνει στο Καραϊσκάκη.

Και ο κύριος Περέιρα προκάλεσε με την χαρακτηριστική κίνηση που κάνουμε, δείχνοντας ένα σημείο του σώματός μας. Αυτό δεν δικαιολογεί όσα έγιναν, απλώς σήμερα ο Ολυμπιακός νομίζω ότι ήρθε γνωρίζοντας ότι έχει αγωνιστικές αδυναμίες, όπως φάνηκε και με την ΑΕΚ και την Ντρίπρο, ενώ έχει συνηθίσει να έχει ιδιαίτερα θετική διαιτησία.Προσπάθησε να προκαλέσει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και νομίζω ότι ουσιαστικά ήταν ηθικοί αυτουργοί. Εμείς είχαμε ζητήσει να πάει ο κύριος Μαρινάκης σε ένα μπουθ, αλλά προτίμησε να προκαλέσει με κάθε τρόπο. Ελπίζω να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *