Τρόικα: “Δώστε συντάξεις με βάσει το εισόδημα”

Σοκ προκαλεί η πρόταση των δανειστών να καταβάλλονται συντάξεις βάσει του εισοδήματος. Δεν είναι ανέκδοτο, αλλά συζήτηση που…

έγινε στο υπουργείο Εργασίας με την τρόικα να θέτει τέτοιο θέμα, στο πλαίσιο της εφαρμογή ενός νέου ασφαλιστικού, το οποίο ξεπερνάει τα όρια του παραλόγου και αγγίζει αυτά του σχιζοφρενή.
Το κεντρικό θέμα της σύσκεψης της ομάδας συμβούλων τεχνικής βοήθειας, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ και της ομάδας Ράιχενμπαχ, ήταν η βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ προσπαθούν να βγάλουν τη χρονιά με δανεικά και απειλές για εξώσεις και πλειστηριασμούς.

Όσο για το 2014, αυτό δεν βγαίνει με τίποτε. Εκτιμάται ότι στην καλύτερη περίπτωση τα οικονομικά των ταμείων επιτρέπουν σχεδιασμούς μέχρι την άνοιξη.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών λοιπόν βρήκαν τη λύση. Ζήτησαν νέο ασφαλιστικό, όπου η σύνταξη θα υπολογίζεται όχι βάσει των εισφορών και των ετών ασφάλισης, αλλά βάσει του συνολικού εισοδήματος του κάθε ασφαλισμένου.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει διασύνδεση του ασφαλιστικού με το φορολογικό και με αυτό το επιχείρημα οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας απέρριψαν, όπως λένε, την πρόταση της τρόικας.

Το γεγονός ότι εργαζόμενοι δούλεψαν για 35 και 40 χρόνια για να πάρουν μία σύνταξη ή για να αγοράσουν ένα σπίτι ή ακόμη και να επενδύσουν κάποια από τα χρήματα τους δεν παίζει ρόλο. Επειδή έχουν αποκτήσει ή κληρονομήσει κάποια περιουσία πρέπει, με τη λογική των Τροικανών να μην λαμβάνουν σύνταξη.

Ε, οι άνθρωποι χρειάζονται ζουρλομανδύα και μαζί με αυτούς και όσοι συζητούν ακόμη μαζί τους.

defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *