Η ΤΩΡΑ η ΠΟΤΕ

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Η Ελλάδα της επιχειρηματικής και πολιτικής ολιγαρχίας, η Ελλάδα των φτωχών και των πάμφτωχων, η Ελλάδα των πεινασμένων και απελπισμένων…

Η Ελλάδα της πρώτης αριστερής Κυβέρνησης.

Ζούμε στην εποχή που η ντόπια επιχειρηματική ολιγαρχία, σπαταλά των πλούτο που αποκόμισε από την φοροδιαφυγή και τις μπίζνες που έκανε με το δημόσιο, στον Ρέμο, στον Παντελίδη, στην Πάολα και ζει πολυτελώς τον χειμώνα στην Αράχοβα και το καλοκαίρι στην Ψαρού.

Μεγαλόσχημοι της σαχλής πλουτοκρατίας και οι γόνοι τους, «ψαρεύουν» άμυαλες καλλονές, ως λάφυρα για να επιβεβαιώσουν την ματαιοδοξίας τους.

Από την άλλη οι 300 εκλεγμένοι, γόνοι πολιτικών τζακιών κάποιοι, χλιδάεργοι κάποιοι άλλοι, άξιοι στο δημόσιο και επαγγελματικό τους βίο ίσως οι περισσότεροι, που αρνούνται όμως πεισματικά να στερηθούν, κάποια από τα απίστευτα προνόμια τους.

Κάποιοι από αυτούς, υποκλίθηκαν στο «λαϊφ στάιλ» , επιδεικνύοντας τον πλούτο τους, βγάζοντας φωτογραφίες στα πολυτελή, με θέα την Aκρόπολη, σπίτια τους, απαιτώντας από τους πεινασμένους πολίτες λιτό βίο.

Και από κάτω οι φτωχοί της μεσαίας τάξης και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η μεσαία τάξη που πλήρωσε και πληρώνει τα έξι χρόνια λιτότητας, με την αφαίμαξη των εισοδημάτων της.

Μια μεσαία τάξη που έχασε τις περιουσίες, τις δουλειές της, την ισορροπία της, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και «πηδάει» από τα παράθυρα. Γιατί βλέπεις η ορίτζιναλ φτώχεια είναι πιο διαχειρίσιμη, η εικόνα και η ανάμνηση μιας άλλης ζωής είναι που μπερδεύουν τα πράγματα.

Από δίπλα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θύματα και αυτοί της εξάχρονης λαίλαπας, που κάποιοι από αυτούς όμως πρόλαβαν να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν και να εξαργυρώσουν την ψήφο τους, φορτώνοντας στις πλάτες των υπολοίπων πολιτών ένα κόστος 30 εκατομμυρίων Ευρώ για τα «σάντουιτς» και τους «καφέδες» τους.

Υπάρχουν και οι πεινασμένοι, απελπισμένοι και με χαμένη αξιοπρέπεια πολίτες αυτής της χώρας.

Άνθρωποι εξαθλιωμένοι, που τους κατάντησαν να ζουν σε ένα κόσμο χωρίς σεβασμό, αξιοπρέπεια και τιμή, που βιώνουν την κοινωνία της ελεημοσύνης και της «σακούλας», που καταρρακώνει και προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Και η αριστερή Κυβέρνηση που μας έπεισε όλους με αοριστολογίες, πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, δείχνει να στριμώχνεται άσχημα, όταν καλείται να τον περιγράψει με σαφήνεια, πολύ περισσότερο τώρα που έχει την ευθύνη να τον διαμορφώσει και να τον διαχειριστεί.

Παλινωδίες, καθυστερήσεις, κούφια λόγια που ούτε η ίδια τα πιστεύει γεμάτα ανέφικτες υποσχέσεις, για να παραπλανήσουμε για άλλη μια φορά τον λαό. Έχουν περάσει 50 ημέρες από την ορκωμοσία της και δεν έχει παρουσιάσει ΟΥΤΕ ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση στην Βουλή.

Και δεν μιλάμε για όλα αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Αλλά τουλάχιστον αυτά που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση, τα κόκκινα δάνεια και την ρύθμιση των εκατό δόσεων.

Βαδίζουμε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σκοπό, «εν πλήρη συγχύσει αθώοι»
σαν ζαλισμένα κουτορνίθια προς το αδιέξοδο.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος εχθρός μας και εμείς ακόμα να αποφασίσουμε αν θα ακολουθήσουμε αυτό που υποσχεθήκαμε, η αυτό που μπορούμε, ξεχνώντας ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

Αντί να κατευθύνουμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις, τρέχουμε πίσω από αυτά, παραμένοντας αδρανείς μπροστά στην μεγάλη πρόσκρουση.
Επιβεβαιώνοντας ότι: το χάος και το τυχαίο κυβερνούν αυτή την χώρα και την καταστρέφουν συγχρόνως.

Η ΤΩΡΑ η ΠΟΤΕ
Ότι είναι να κάνετε, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ κάντε το ΤΩΡΑ, που έχετε την στήριξη του κόσμου και όσο αυτή διαρκεί, δεν θα την έχετε για πάντα.

Αν έχετε αποφασίσει την ρήξη και την επιστροφή στην δραχμή, ας το κάνετε ΤΩΡΑ. Θα είναι μια ΤΙΜΙΑ πολιτικά απόφαση για την οποία θα κριθείτε, θα δικαιωθείτε, η θα υποστείτε τις συνέπειες.

Αν πάλι οι συνθήκες, σας οδηγούν σε μια νέα δανειακή σύμβαση ως ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ, βαφτίστε την όπως θέλετε, αλλά να την κάνετε ΤΩΡΑ.

Διαφορετικά θα κατηγορηθείτε ότι από εγκληματογόνο πρόθεση, οδηγείτε την χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο, για να επικαλεσθείτε την ρήση των προηγούμενων: Ότι προσπαθήσαμε, το παλέψαμε, αντισταθήκαμε αλλά οι συνθήκες δεν ήταν υπέρ μας, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Για να την περάσετε πιο ανώδυνα.

Σταματήστε να συντηρείτε και εσείς τον τρόμο και τον φόβο. Αυτή η αβεβαιότητα είναι πιο οδυνηρή και από το ίδιο, το δυσάρεστο γεγονός.

Αν υπάρχει και άλλος δρόμος που μόνο εσείς ξέρετε, ακολουθείστε τον ΤΩΡΑ. Διαφορετικά και εσείς όπως οι προηγούμενοι «ζυγιστήκατε μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιπείς» *

* σοφή ρήση του Γέρου της Δημοκρατίας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *