Τελευταία Νέα

Παγκόσμια αναγνώριση της χειρουργικής στην Ελλάδα, για την παχυσαρκία

Παγκόσμιας αναγνώρισης έτυχε η χειρουργική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα στην νοσογόνο παχυσαρκία, με την αναγνώριση και διαπίστευση του Καθηγητή Χειρουργικής κ Ιωάννη Μελισσά και της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας την οποία διευθύνει, ως Κέντρο Αριστείας για τη Βαριατρική και Μεταβολική Χειρουργική!

Η εξαιρετική αυτή τιμητική διάκριση του καθηγητή κ Μελισσά και η αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελείται στην ….
Κλινική Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου , έγινε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (International Federation for the Surgery of Obesity – IFSO)!!

Η αναγνώριση της Μονάδος ως Κέντρο Αριστείας δίδεται για πρώτη φορά σε Ελληνικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα από τον Διεθνή Οργανισμό και μετά από λεπτομερή διαδικασία ελέγχου της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, στην αντιμετώπιση ασθενών με παχυσαρκία και σακχαρώδη διαβήτη.
Το Ιατρικό Προσωπικό της Κλινικής για δύο συνεχή χρόνια (2009-2010) κατέγραψε ανώνυμα σε διεθνή Βάση Δεδομένων, η οποία ελέγχεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας-IFSO ,όλους τους νοσογόνα παχύσαρκους ασθενείς που χειρουργήθηκαν από 20/1/2009 έως 20/1/2011.
Τα σωματομετρικά δεδομένα, οι διατροφικές συνήθειες, τα συνοδά νοσήματα, το είδος της επέμβασης που έγινε, οι επιπλοκές, οι επαναεισαγωγές, η τυχόν θνητότητα, τα απώτερα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και οι επανεγχειρήσεις, καταγράφονταν καθημερινά από το προσωπικό της Κλινικής στη βάση δεδομένων που λειτουργεί διαδυκτιακά.
Η πορεία και εξέλιξη των ασθενών μετά τη χειρουργική επέμβαση, δηλ. η απώλεια βάρους, η ποιότητα ζωής τους, η ίαση και η σημαντική βελτίωση των συνοδών νοσημάτων καταγράφηκε μετεγχειρητικά ως και τον 24ο μήνα.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΓΟΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
Τα αποτελέσματα του ΠΑΓΝΗ συγκρίθηκαν με τα αποτελέσματα άλλων Κέντρων Αριστείας 16 χωρών της Ευρώπης και βρέθηκαν απόλυτα συγκρίσιμα και ανταγωνιστικά. Η θνητότητα ήταν μηδενική σε 121 ασθενείς, ενώ διεγχειρητικές επιπλοκές παρατηρήθηκαν μόνο στο 3,3% των χειρουργημένων ασθενών. Μετεγχειρητικές επιπλοκές παρουσιάστηκαν σε χαμηλό ποσοστό 8,7% των ασθενών, ενώ χρειάστηκε να γίνει επαναεισαγωγή σε ποσοστό μόλις 3%.
Η ίαση του διαβήτη, αν συνυπήρχε με την παχυσαρκία, παρατηρήθηκε σε ποσοστό 60% των ασθενών που χειρουργήθηκαν, ενώ η θεραπεία της υπέρτασης και της υπνικής άπνοιας από 55% και 92% αντίστοιχα.
Η Κλινική και οι υποδομές του Νοσοκομείου ελέγχθηκαν με επιτόπου επίσκεψη Επόπτη της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας. Διαπιστώθηκε η επάρκεια του ΠΑΓΝΗ σε υλικοτεχνική υποδομή, ικανή να υποστηρίξει τις απαιτήσεις της χειρουργικής θεραπείας των νοσογόνα παχύσαρκων ασθενών και να εξασφαλίσει με τον καλύτερο τρόπο την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων.
Η έκθεση του Επόπτη αξιολογήθηκε από δυο ανεξάρτητους και εκτός Ελλάδος Κριτές, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας Ισπανό Καθηγητή Antonio Torres και τον τέως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Οργανισμού, Βέλγο Χειρουργό Luc Lemmens, οι οποίοι εισηγήθηκαν την πιστοποίηση του Ιδρύματος και του Καθηγητή ως «Κέντρο Αριστείας».
Τελικά, η Επιστημονική Επιτροπή του Διεθνούς Οργανισμού αφού αξιολόγησε τις αναφορές των κριτών, τα στατιστικά στοιχεία της Κλινικής και την αναφορά του επιτόπιου ελέγχου, απένειμε την πιστοποίηση «Κέντρο Αριστείας Βαριατρικής και Μεταβολικής Χειρουργικής» στην Κλινική εκ μέρους του Παγκοσμίου Οργανισμού Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων (IFSO).
Η διάκριση αυτή απονέμεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καθηγητής Ι. Μελισσάς είναι ο ιδρυτής της Μονάδας Χειρουργικών Μεταβολικών Νόσων-Παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου Κρήτης την οποία διευθύνει από το 1999. Έχει ιδρύσει την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (ΕΧΕΠ) με έδρα το Ηράκλειο. Έχει οργανώσει το 1ο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας στο Ηράκλειο και το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο του IFSO το 2001 στα Χανιά και έχει υπηρετήσει για 10 χρόνια στο ΔΣ της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας, ενώ το 2006-2007 διετέλεσε Πρόεδρος του IFSO. Σήμερα είναι μόνιμο μέλος του Board of Trustees του Διεθνούς Οργανισμού.

eviaportal

http://evia-logos.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΠΟΣΑ ΠΑΕΙ Η ΤΑΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ????
  ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ Ο ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ ΣΑΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΙΛΥΔΙ??/

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ:
  ===============================
  Βιβλίο 1ο:
  – ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Ο.Ε.Α. – ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!
  ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΩΧΙΜ-ΝΕΦΕΛΙΜ!

  Βιβλίο 2ο:
  – Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΪΖΕΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΣΕ ΜΥΣΤΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
  Οι ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ Ζουν ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ !!!
  ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ !!!

  Βιβλίο 3ο:
  – ΟΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΠΩΛΛΩΝΙΟΙ ΕΛ (τρομάρα μας!!!).

  Βιβλίο 4ο:
  – ΛΕΜΕ ΝΑΙ, ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ! ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ! ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ!!!

  Βιβλίο 5ο:
  – ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
  (Στήνουμε κώλο σε όλους τους Λαθραίους γιατί, είμαστε φιλόξενοι και φιλάνθρωποι!!!).
  Προλογίζει η αλλοδαπή Σύρια Συντρόφισσα ΑΦΡΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ. Συγγραφέας: Άννα Σα-Ραγκούση Νταλάρα.

  Βιβλίο 6ο:
  – ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ! ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΖΗΤΩ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ !!!

  Βιβλίο 7ο:
  – ΝΑΙ, ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ! ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ! (εκ βαθέως ανάλυση του επίτιμου διδάκτωρ νομικής και οικονομικών κ. Θ. Πάγκαλου).

  Βιβλίο 8ο:
  – ΚΑΝΑΚΗΔΕΣ, ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΛΑ 9 + ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ.
  ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΦΡΑΓΚΑ!! (Το μυστικό της επιτυχίας τους: Όταν η σάτυρα καλύπτει Μεγαλοεκδότες, Μεγαλοεργολάβους και ξεφτυλίζει κάθε τι Ελληνικό, αμοίβεται αδρά!).

  Βιβλίο 9ο:
  – MEGA Channel
  20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!
  (Σχόλια και ανάλυση της Όλγας Τρέμη!).
  ————————–
  ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ:
  ΜΟΝΟ 10 ευρώ (+ 100 ευρώ έξοδα αποστολής!).
  ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ!!!!!
  Σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες και τουαλέτες και τηλεφωνηστε τώρα στο 2310521010 !!!
  ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΩΡΑ, είναι τελευταία εκπομπή!!!
  Δεν ξανακάνουμε άλλη! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!

  Reply
 3. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.ΑΛΛΑ Ο Γ Α Π ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΠΟΡΗ ΧΩΡΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΕΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.ΠΡΙΚΟΠΟΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ο ΣΚΕΜΠΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *