ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ….

Εγώ το έχω ξαναπεί ότι οι “ξένοι” παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην χώρα μας αυτή την φορά ο κ. Michael Fuchs υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της καγκελαρίου Angela Merkel τονίζει:
Οι πολιτικοί της ευρωζώνης δεν είναι υποχρεωμένοι να διασώσουν την Ελλάδα καθώς η χώρα δεν αποτελεί πλέον σημαντικό συστημικό κίνδυνο για το ευρώ”. Σε συνέντευξή στην εφημερίδα Rheinische Post, είπε ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να “εκβιάζουν” τους εταίρους τους στην ευρωζώνη. “Εάν ο Αλέξης Τσίπρας του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι μπορεί να περιορίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τα μέτρα λιτότητας, τότε η τρόικα θα πρέπει να περικόψει τα δάνεια προς την Ελλάδα”, είπε. “Οι εποχές που έπρεπε να διασώσουμε την Ελλάδα έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για πολιτικούς εκβιασμούς. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον συστημικά σημαντική για το ευρώ”. Είναι η πρώτη φορά μετά την προκήρυξη εκλογών στην Ελλάδα που υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος προειδοποιεί ότι η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μπορεί να διακοπεί εάν δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου. Ο κ. Fuchs, ανώτατο κοινοβουλευτικό στέλεχος του κόμματος των Γερμανών χριστιανοδημοκρατών της Merkel, έχει εκφράσει συχνά την απογοήτευση μεγάλης μερίδας πολιτικών και της κοινής γνώμης στη Γερμανία για τις καθυστερήσεις των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Ένα άλλο στέλεχος της Γερμανικής πλευράς ο κ. Hans-Werner Sinn, επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, ανέφερε ότι υπάρχει πάντα η επιλογή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. “Περαιτέρω περικοπές χρέους θα χρειαστούν ξανά και ξανά, εκτός και αν η χώρα εξέλθει της ευρωζώνης γεγονός που θα της επιτρέψει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω της υποτίμησης”, είπε στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Άρχισαν τα όργανα λέμε εμείς….

Χρόνια Πολλά και
Καλή Πρωτοχρονιά του 2015 !

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *