Νοσοκομείο Πύργου: «Επικίνδυνες συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους…»

«Αν κάποιος έχει προδιάθεση για καρδιακό επεισόδιο, τον συμβουλεύω να μην το πάθει προς το παρών, να το αναβάλει για μετά τα Χριστούγεννα…»…

λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος, περιγράφοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πύργου, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και έλλειψη υλικών και αντιδραστηρίων που δεν επιτρέψουν τις ασφαλείς διαγνώσεις από τους γιατρούς του Νοσοκομείου. Ενός Νοσοκομείο που για δυο ημέρες «πάγωσε» λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ανδρέας Βγενόπουλος και ο ταμίας Γιάννης Χριστόπουλος, για μια ακόμα φορά έκρουσαν τον κίνδυνο του κινδύνου για την λειτουργία του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες «τριτοκοσμικές» και θέτοντας θέμα ασφάλειας για τους ασθενείς – που απευθύνονται στο νοσοκομείο για βοήθεια – αλλά και για τους εργαζόμενους που εργάζονται στα όρια τους…

Χωρίς υλικά ΜΕΘ – Εργαστήρια – Ακτινολογικό
Η έλλειψη πιστώσεων, έχει σαν αποτέλεσμα, πολλές κλινικές και τμήματα να μην έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαιτούμενα υλικά για ιατρικές διαγνώσεις αλλά και για τη νοσηλεία των ασθενών. «…αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ υπάρχει σοβαρή έλλειψη υλικών, η οποία αφορά άμεσα τη ζωή των ασθενών που νοσηλεύονται σ’ αυτή τη Μονάδα. Αν και ο διευθυντής κ.Χριστόπουλος έχει κάνει παρεμβάσεις και αναφορές και στον Εισαγγελέα, δυστυχώς τα υλικά δεν έχουν έρθει ακόμα», λέει ο κ.Βγενόπουλος, εξηγώντας ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και το Ακτινολογικό Εργαστήριο – που αυτές τις ημέρες δεν έχει φιλμ για τις ακτινογραφίες, ώστε οι γιατροί να κάνουν σωστή διάγνωση – αλλά και το Μικροβιολογικό Εργαστήριο. 

«…Υπάρχει έλλειψη σημαντικών αντιδραστηρίων που χρειάζονται να εξετάσεις που αφορούν καρδιολογικά περιστατικά ή τον εντοπισμό φλεγμονών, ενώ σε 2-3 ημέρες, όπως με ενημέρωσε η διευθύντρια κα Γαλανοπούλου, δεν θα μπορούν να γίνουν ούτε οι απλές αιματολογικές εξετάσεις», εξήγησε ο κ.Βγενόπουλος.

Εξάλλου, για δυο ημέρες, ασθενείς και προσωπικό «πάγωσαν», αφού λόγω έλλειψης πετρελαίου, δεν υπήρχε θέρμανση στο Νοσοκομείο. Αυτό όμως το πρόβλημα – όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων – λύθηκε χθες το μεσημέρι, με την προμήθεια πετρελαίου.

Στα όρια του το λιγοστό προσωπικό
Τα προβλήματα ωστόσο δεν σταματούν στην έλλειψη των υλικών αλλά είναι γνωστό ότι το Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, με αποτέλεσμα, αυτοί που εργάζονται να εργάζονται σε εξαντλητικούς ρυθμούς, ωράρια και εφημερίες. «Η Ψυχιατρική Κλινική οδεύει και πάλι για κλείσιμο, αφού δεν προκηρύχθηκε θέση επικουρικού Ψυχιάτρου και όπως είναι φυσικό, η Κλινική δεν μπορεί να κρατηθεί με 2 μόνο γιατρούς. 

Το νοσηλευτικό προσωπικό δε, από την άλλη, δουλεύει στα όρια του και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Υπάρχουν εργαζόμενου που κάνουν τρεις νυχτερινές βάρδιες την εβδομάδα, γιατί όλα τα τμήματα έχουν σοβαρές ελλείψεις», είπε ο κ.Βγενόπουλος, μη παραλείποντας να αναφερθεί στην οικονομική και ψυχολογική ταλαιπωρία που υποβάλλονται οι συγγενείς ανθρώπων που φεύγουν αιφνιδιαστικά από τη ζωή και πρέπει να υποβληθούν σε νεκροψία-νεκροτομή. Χαρακτηριστικά είπε «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει από τη στιγμή που έληξε η σύμβαση του επικουρικού Ιατροδικαστή. Οι συγγενείς, πέραν της ψυχολογικής ταλαιπωρίας, πρέπει να πληρώνουν και ένα σωρό χρήματα για να στέλνουν τις σωρούς στην Πάτρα για νεκροτομές».

«Θα γίνουμε δορυφόρος της Πάτρας»

Τα προβλήματα που συσσωρεύονται και διογκώνονται τα τελευταία χρόνια, έχουν προκαλέσει την ανησυχία των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Πύργου, από το οποίο εξυπηρετούνται καθημερινά χιλιάδες πολίτες. «Το Νοσοκομείο του Πύργου, σε λίγο καιρό, δεν θα υπάρχει και θα είμαστε αναγκασμένοι να…μετακομίσουμε στην πάτρα. Η Ηλεία θα γίνει «δορυφόρος» της Αχαΐας. Ο νομός έχει απαξιωθεί πλήρως», καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΠύργουΑνδρέας Βγενόπουλος.

patrisnews.com (Νάνσυ Σπυροπούλου)
(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *