Για την “ευθύνη της Αριστεράς” θα μιλήσει ο Δασκαλόπουλος

Στην ανάγκη επανεκκίνησης της Οικονομίας και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, στην ευθύνη της Αριστεράς για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών και στο νέο ρόλο που καλείται να αναλάβει ο ΣΕΒ θα αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δ. Δασκαλόπουλος τη Δευτέρα στο …
πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

Ομιλίες στη συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, θα απευθύνουν ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλειστή πρωινή συνεδρίαση του ΣΕΒ ο κ. Δασκαλόπουλος αναμένεται να αναφερθεί στο νέο ρόλο που καλείται να αναλάβει ο Σύνδεσμος στη νέα οικονομική, πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα μας.

Στην προσφώνηση προς τον κ. Τσίπρα, που θα ακολουθήσει, ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρόκειται να τονίσει ότι προσβλέπει σε μια επικοινωνία και διάλογο χωρίς προκαταλήψεις.

Θα τονίσει επίσης τα σημεία στα οποία οι απόψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν ως προς την έξοδο της χώρας από την κρίση ενώ θα υπογραμμίσει ότι η ριζοσπαστική αριστερά έχει σήμερα «λόγο, ρόλο και ευθύνη στην υπόθεση της αλλαγής του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μας».

Πηγές του ΣΕΒ ανέφεραν ακόμη ότι ο Σύνδεσμος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρώτη του εμφάνιση με το θεσμικό ρόλο του στον ΣΕΒ.

Στην απογευματινή ομιλία, παρουσία του Πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα ζητήσει να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και θα επικεντρώσει την κριτική του στο ρουσφετολογικό κράτος της μεταπολίτευσης που παραμένει η μεγάλη τροχοπέδη της αλλαγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να εστιάσει στην άμεση ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας με σημείο αναφοράς τη μελέτη McKinsey για την υιοθέτηση του νέου προτύπου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας, ενώ παράλληλα θα περιγράψει τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ξεφύγει η οικονομία από το τέλμα.

nooz.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *