Δια βίου μάθηση: Ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Παλαιότερα, η αναφορά στη δια βίου μάθηση μπορεί να έφερνε στο μυαλό μας εικόνες καλά αμειβόμενων, υψηλά ιστάμενων στελεχών, με εξασφαλισμένη θέση και προοπτικές. Στις μέρες μας, η δια βίου μάθηση είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε εργαζόμενο, προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και να παραμένει ανταγωνιστικός και «μέσα στα πράγματα». Η παγκοσμιοποίηση, είτε μας αρέσει είτε όχι, διευκολύνει την κινητικότητα των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι ευκαιρίες καριέρας αυξάνουν, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει και ο ανταγωνισμός για τις ευκαιρίες αυτές, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαθέτουν όλο και περισσότερα προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες.


Χαρακτηριστική περίπτωση γνώσης που αποτελεί πλέον ανάγκη και όχι πολυτέλεια είναι οι ξένες γλώσσες. Το να μάθει κανείς ξένες γλώσσες μπορεί στο παρελθόν να ήταν πολυτέλεια ή «μεράκι», στις μέρες μας όμως αποτελεί ανάγκη.

Κάποιοι ενήλικοι, παρόλο που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών, θεωρούν ότι είναι «μεγάλοι» για να «ξανακαθίσουν στα θρανία». Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ένας ενήλικος μπορεί να μάθει ξένες γλώσσες καλύτερα, ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από ένα παιδί, εφόσον φυσικά το βάλει στόχο, γιατί διαθέτει τέσσερα στοιχεία που δε διαθέτει το παιδί: κίνητρο, αυτοσυγκέντρωση / προσήλωση, ωριμότητα και συναίσθηση του ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και περιορισμένος.

Άρα, το να μάθει κάποιος ξένες γλώσσες ως ενήλικος, άσχετα αν το επιδίωξε ή απλά το έφεραν έτσι οι περιστάσεις, όχι μόνον δεν είναι απαγορευτικό, αλλά αντίθετα μπορεί να αποδειχτεί μία πολύ έξυπνη κίνηση!

Τα ζητούμενα για κάθε ενήλικο που θέλει να μάθει μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες είναι τέσσερα: να μάθει γρήγορα, να μάθει σωστά, να μάθει με χαμηλό κόστος και να πιστοποιήσει τις γνώσεις του. Γι’ αυτό και θα πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή μίας εξειδικευμένης σχολής ξένων γλωσσών για ενήλικες και, βέβαια, να ψάξει για τις καλύτερες προσφορές για εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Εάν ενδιαφέρεστε για ταχύρυθμη εκμάθηση Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών και Ιταλικών, μπορείτε να βρείτε πολύ καλές προσφορές στο www.xenes-glosses.gr.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *