ΠΑΣΟΚ:Μακριά από κάθε υποκρισία

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, μακριά από κάθε υποκρισία και κάθε λογική μικροκομματικού…

οφέλους καλεί το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι “όποιος καλλιεργεί τη ρητορική του διχασμού θα το βρει μπροστά του”.

Από την Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος πρώτοι έθεσαν ως προτεραιότητα το ζήτημα της αντιμετώπισης των φασιστικών κηρυγμάτων και των εγκληματικών πράξεων βίας της Χρυσής Αυγής.

Όπως τονίζουν “την εποχή που άλλα πολιτικά κόμματα αδιαφορούσαν και άλλα “έκλειναν το μάτι” στην Χρυσή Αυγή εμείς: καταθέσαμε Πρόταση Νόμου στην Βουλή (με την ΔΗΜΑΡ) με ιδιαίτερα αυστηρές διατάξεις για τους κήρυκες και αυτουργούς της βίας, αντιπαρατεθήκαμε εντός της βουλής με τους τραμπουκισμούς των βουλευτών της, καταδικάσαμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τις ενέργειές της και

ζητήσαμε με συγκεκριμένες προτάσεις την συνεργασία των δυνάμεων του Συνταγματικού Τόξου για την απομόνωσή της”. Σημειώνουν μάλιστα ότι δύο μόλις μέρες πριν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας ζήτησε την άμεση σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων για την επιβολή της τήρησης του Κανονισμού στους βουλευτές του “ναζιστικού μορφώματος” όπως χαρακτηρίζουν την Χρυσή Αυγή.

Από το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνουν ότι “η συνεργασία των δυνάμεων του Συνταγματικού Τόξου σ’ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και δράσεις αποτελεί κύρια προϋπόθεση για την μαζική ενεργοποίηση των δημοκρατικών πολιτών και το κοινό μέτωπο περιφρούρησης της δημοκρατικής ομαλότητας”.

“Δυστυχώς αυτή ως τώρα όμως δεν έχει επιτευχθεί” αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, που θεωρούν ως αρνητικές εξελίξεις:

α) Την άρνηση των Γραμματέων της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, να δεχθούν την συνάντηση που πρότεινε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, για διαμόρφωση του κοινού πλαισίου δράσης.

β) Την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, να συνυπογράψουν την σχετική πρωτοβουλία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, όπως έκαναν το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. το ΛΑΟΣ, η ΔΡΑΣΗ και οι οικολόγοι.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως τονίζουν, θα επιμείνει ιδιαίτερα “στην γραμμή της συνεργασίας όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, γιατί πιστεύει πραγματικά στην ενότητα του λαού απέναντι στον φασισμό, στην βία και στους εκφραστές της”. “Το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό, και λέει ευθέως ναι, σε κάθε πρόταση που προωθεί αυτή την συνεργασία”, σημειώνουν.

Ειδικότερα, στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι είναι θετικοί στις προτάσεις σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμφωνούν απόλυτα στην συζήτηση του όλου θέματος στην Βουλή, με την διαδικασία της συζήτησης Προ Ημερησίας Διάταξης, στηρίζουν κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία των Κοινωνικών Φορέων για την εκδήλωση της αντίδρασης της Κοινωνίας απέναντι στον φασισμό και πιστεύουν ότι θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο να θέσει υπό την αιγίδα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρωτοβουλίες δράσης των αντιπροσωπευτικών Κοινωνικών φορέων. Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να συζητήσουν κάθε Πρόταση αλλαγής – βελτίωσης του Νομοθετικού Πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας, επαναφέροντας στον διάλογο και τις δικές μας προτάσεις και στηρίζουν κάθε κίνηση των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας που συμβάλλει στην αποκάλυψη και καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

“Εμμένουμε στην ανάγκη απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ώστε με εφαρμογή και αυστηροποίηση του Κανονισμού, να δοθεί τέλος στους τραμπουκισμούς τις χυδαίες ύβρεις και τις προκλήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής”, προσθέτουν στο ΠΑΣΟΚ καλώντας και τα άλλα κόμματα “να τολμήσουν, να σκεφτούν και να ενεργήσουν με βάση τα συμφέροντα της κοινωνίας και του τόπου και να μην υποκύπτουν σε μικροκομματικές σκοπιμότητες”.

Σε ότι αφορά τη θεωρία των δύο άκρων στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι “δεν είναι δυνατόν την ώρα που η συνεργασία των κομμάτων και η ενότητα του λαού είναι επιβεβλημένη, να επιχειρείται από διάφορες πλευρές η δημιουργία ενός κλίματος άγονης σύγκρουσης”.

Αφήνοντας αιχμές για στελέχη της ΝΔ λένε ότι “είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη του συνταγματικού τόξου και δεν μπορεί να εξομοιώνεται με τους φασίστες”.
“Όπως και δεν μπορεί το αίτημα του Προέδρου του για συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, να απαντάται αρνητικά μέσω “κύκλων” του Υπουργείου Δικαιοσύνης”, συμπληρώνουν.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ γιατί πολλές ενέργειες του “καλλιεργούν την ένταση και την οξύτητα στην λογική του “αυτοί ή εμείς”, πράγμα που δημιουργεί μίσος, διχαστικές κινήσεις και κινδύνους για την κοινωνία και τους πολίτες”.

“Το επίπλαστο ψευτοδίλημμα Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ και το bra de fer ανευθυνότητας και υποκρισίας που καλλιεργείται από ορισμένους, δεν συμβάλλει στο στόχο της διαφύλαξης της Δημοκρατικής Ομαλότητας, που όλοι διακηρύσσουν στα λόγια”, επισημαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι στηρίζει ενεργά τα συλλαλητήρια και τις δράσεις των κοινωνικών φορέων που έχουν αντιφασιστικό περιεχόμενο και καλεί όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη. Επίσης, θα ζητήσει συναντήσει με τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κ.κ. Δένδια και Αθανασίου, για ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων τόσο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο, όσο και για την αποτελεσματική λειτουργία των αστυνομικών οργάνων και των δικαστικών αρχών. Τέλος θα στείλει επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών για την ανάληψη πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την ενημέρωση των μαθητών και ζητά από τις οργανώσεις του να συμβάλλουν ενεργά σε τοπικές μαζικές πρωτοβουλίες ενεργοποίησης των πολιτών.

enikos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *