Κομμένες οι φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις ακινήτων

Νέες επιβαρύνσεις στη φορολογία ακινήτων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο κάνοντας πιο ακριβή την μεταβίβαση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες περιορίζονται οι φοροαπαλλαγές στα ακίνητα και συγκεκριμένα στις μεταβιβάσεις, δωρεές, γονικές παροχές και….
κληρονομιές.

Με βάση τις πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει:

– Το αφορολόγητο όριο των 150.000 ευρώ για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές περιουσιακών στοιχείων από τους γονείς στα παιδιά και από τον έναν σύζυγο στον άλλο εξετάζεται να μειωθεί κατά 50% και να διαμορφωθεί στα 75.000 ευρώ

-Μείωση του αφορολογήτου ορίου για αγορά πρώτης κατοικίας. Τα όρια σήμερα ανέρχονται σε 200.000 ευρώ εάν πρόκειται για άγαμο και σε 250.000 ευρώ για τις οικογένειες . Στις προθέσεις είναι η μείωση των ανωτέρω ποσών στα 150.000 ευρώ για τον άγαμο και στις 200.000 για τις οικογένειες.

– Από το επόμενο έτος θεσπίζεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ο οποίος θα καταβάλλεται ετησίως από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων . Ο ενιαίος φόρος θα αντικαταστήσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΗΔΕ)) που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας με τα προσδοκώμενα έσοδα για τα δημόσια ταμεία να φθάνουν τα 3 δισ. ευρώ. Ο νέος φόρος εξετάζεται να έχει αφορολόγητο όριο 100.000 -150.000 ευρώ για το σύνολο της ατομικής περιουσίας, ενώ η νέα κλίμακα για τον υπολογισμό του νέου φόρου ακινήτων θα είναι παρόμοια με αυτή που εφαρμόζεται σήμερα για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι η θέσπιση αρκετών κλιμακίων με συντελεστές από 0,1% μέχρι και 3% ή 4% για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.

http://dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *