Ανυποχώρητη η τρόικα για τα φάρμακα

Σε πλήρη διαφωνία για την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων αλλά και για τη ριζική αναμόρφωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας, κατέληξαν….

 έπειτα από τη δίωρη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών στο υπουργείο Υγείας υπήρξε ουσιαστική διαφωνία σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα δίκτυα και τις τιμές των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), αλλά και για τη ριζική αναμόρφωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας.

«Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη πρόοδος» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας μετά τη συνάντηση του υπουργού κ. Αδ. Γεωργιάδη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ωστόσο, το ίδιο στέλεχος δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξο», ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος επιστράτευσης «Σχεδίου Β» όταν «συζητάς ακόμη το βασικό σενάριο.

Συμφωνία υπήρξε μόνο για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων όλης της χώρας τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, αλλά και το Σάββατο.

Η αντιπροσωπεία της τρόικας δέχθηκε να εξεταστεί ύστερα από έξι μήνες το θέμα της περαιτέρω μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

zougla

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *