Μπλοκαρισμένοι οι ρωσικοί λογαριασμοί κρατικών εταιρειών στην Κύπρο

Συνεχίζονται οι επαφές του Μ. Σαρρή στη Μόσχα
Τη λύπη του εξέφρασε ο ρώσος
πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ για το γεγονός ότι οι λογαριασμοί πολλών ρωσικών κρατικών εταιρειών έχουν μπλοκαριστεί στην Κύπρο, την ίδια ώρα που η κυπριακή κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη χορήγηση επιπλέον ρωσικής οικονομικής βοήθειας.

«Μεγάλος αριθμός κρατικών μας οργανισμών λειτουργούν μέσω Κύπρου και αυτή τη στιγμή οι λογαριασμοί τους έχουν μπλοκαριστεί για ακατανόητους λόγους», υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

«Το από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα είναι προφανές. Πρόκειται για κρατικούς οργανισμούς. Για το λόγο αυτό τηρούμε μια αποφασιστική στάση απέναντι στην Κύπρο και στη διευθέτηση του κυπριακού χρέους», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής συνεχίζει σήμερα τις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα για την επιμήκυνση του δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει πάρει η χώρα του από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η κυπριακή αντιπροσωπεία «διατύπωσε σειρά προτάσεων σχετικών με τα περιουσιακά στοιχεία που η Ρωσία ενδιαφέρεται να αποκτήσει». «Προς το παρόν δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο», δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν αρνείται να συζητήσει τη χορήγηση επιπλέον βοήθειας στην Κύπρο.

«Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι θέμα της Ε.Ε. να διατυπώσει τις προτάσεις της. ‘Ομως αυτό πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει ένα νέο παράθυρο στην παγκόσμια οικονομική κρίση», κατέληξε ο Μεντβέντεφ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *