ΔΙΚΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ

“Ανάπτυξη” 2014: Ανεργία, λουκέτα, φοροληστεία, διάλυση υγείας, διάλυση παιδείας, δίκες αγωνιστών!

Έξι δίκες πραγματοποιούνται τις επόμενες εβδομάδες στα δικαστήρια της Λάρισας με κατηγορούμενους…

τουλάχιστον 60 αγωνιστές από το Βόλο και τη Λάρισα, που αντιτάχτηκαν στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων στο εργολαβικό και τραπεζικό κεφάλαιο.

Μας δικάζουν, γιατί αντισταθήκαμε στις μπάρες των διοδίων στους δρόμους. Αμέσως μετά έβαλαν μπάρες σε ολόκληρη τη ζωή μας: στη δουλειά, στην υγεία, στη στέγη και μας στέλνουν κατά χιλιάδες στα σκουπίδια και τα συσσίτια.

Τα κατηγορητήρια, αν και σαθρά, περιλαμβάνουν ανάλογα με την ημέρα και την ώρα κι αναλόγως του καιρού της κινητοποίησης μια ποικιλία άρθρων του ποινικού κώδικα, ως να πρόκειται για πείραμα φυσικής βασισμένο στην αρχή «σωστό-λάθος».

Έτσι παρά τις σχεδόν πανομοιότυπες καταθέσεις μαρτύρων, αστυνομικών και εποπτών διοδίων, που στοιχειοθετούν τον χαρακτήρα των κινητοποιήσεων ως πολιτικών διαμαρτυριών, χωρίς παρακώλυση των συγκοινωνιών (αφού στη πραγματικότητα επρόκειτο για απελευθέρωση) ή την άσκηση παράνομης βίας (τη νόμιμη βία την ασκούν οι αρχές της χώρας τούτης), οι εισαγγελικές αρχές επισυνάπτουν στα κατηγορητήρια κατά περίπτωση τα άρθρα 183, 184, 290, 330 του Ποινικού Κώδικα.

Τα άρθρα 183 και 184 βρίσκονται στο κεφάλαιο «Επιβουλή της δημόσιας τάξης», το άρθρο 290 στο «Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών κλπ» και το άρθρο 330 στο κεφάλαιο «Εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας».

Για ποιο λόγο διώκονται όλοι αυτοί οι αγωνιστές, που μοναδικό πειστήριο του εγκλήματος είναι η πολιτική διαμαρτυρία εναντίον μιας πολιτικής που έμελλε να είναι η πολιτική της χρεοκοπίας για όλα τα κοινωνικά αγαθά;
Γιατί στη βάση μιας σωστής πολιτικής κατανόησης, του τι σήμαιναν οι συμβάσεις παραχώρησης και μιας πάλης ενάντιά τους, είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν χιλιάδες ανθρώπους, για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, πάνω σ΄ ένα κοινό σκοπό.

Ενάντια στην εξατομίκευση, επανακτούμε τη ζωή που μας κλέβουν, οργανώνουμε τη δράση μας στους δρόμους, στις γειτονιές στους χώρους δουλειάς. Αγωνιζόμαστε να πληρώσουν οι καπιταλι(η)στές τη χρεοκοπία του συστήματός τους, με όπλο τους εργατικούς αγώνες, χωρίς παρακάλια, συμβιβασμούς και με πλήρη αδιαλλαξία στο χρεοκοπημένο πολιτικό τους προσωπικό.

Στις επικείμενες δίκες κατά αγωνιστών που όρθωσαν το ανάστημά τους στο κράτος των τζαμπατζήδων, των κολλητών μεγαλοεργολάβων και των «αθώων» τραπεζιτών, ενισχύουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε την «αναπτυξιακή» μνημονιακή κυβέρνηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Όλες οι κατηγορίες θα καταπέσουν και οι πολιτικές και φρονηματικές διώξεις θα στραφούν εναντίον όλων εκείνων που έβαλαν στην αρχή μπάρες στους δρόμους και μετά σε ολόκληρη τη ζωή μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *