Στην Αθήνα πριν από το Πάσχα η Ανγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα αναμένεται πριν από το Πάσχα η γερμανίδαΚκαγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σε μια κίνηση του Βερολίνου που…

σηματοδοτεί την έμπρακτη στήριξη στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το χρέος.

 «Από εδώ και πέρα υπάρχει μια ευθεία γραμμή και δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα. Η χώρα βαδίζει μπροστά» λέει τις τελευταίες ώρες σε τακτικούς συνομιλητές του ο Πρωθυπουργός, μετά την πίεση των τελευταίων εβδομάδων με τις πολύπλοκες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Επόμενος σταθμός του Αντώνη Σαμαρά η συζήτηση για το χρέος, την οποία σκοπεύει να κάνει με την γερμανίδα καγκελάριο στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η Ανγκελα Μέρκελ προγραμματίζει να έρθει στην Αθήνα στο διάστημα 10 – 15 Απριλίου.

 Ηδη, το πρωί της Δευτέρας, την παραμονή της έλευσής του στην Αθήνα για το Eurogroup και το Ecofin, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για το ευρώ και αναγνώρισε πρόοδο στην ελληνική οικονομία.
 
«Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο, η οικονομία λειτουργεί καλύτερα» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε που αναμένεται να συναντηθεί και κατ’ ιδίαν με τον πρωθυπουργό.

 Επίσης, ο κ. Σαμαράς θα έχει και συναντήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο κ. Σαμαράς στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης στους 28 υπουργούς Οικονομικών και σε άλλους υψηλούς προσκεκλημένους, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

 Εκεί ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε η κυβέρνηση και τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός για να υλοποιηθεί το οικονομικό πρόγραμμα. Ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στην εκπλήρωση του χρέους της ελληνικής πλευράς και θα τονίσει το χρέος που έχει και η πλευρά των πιστωτών – μέλη της ΕΕ έναντι της Ελλάδας.

tanea.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *