Δένδιας: Συντονισμός υπηρεσιών και στήριξη από την κοινωνία για την ασφάλεια στην Κρήτη

Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε με δηλώσεις του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στα Χανιά για την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και τη δασοπυρόσβεση παρουσία και της υπουργού τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη…

Η στήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι απαραίτητη τόνισε ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβάρι Χανίων σημειώνοντας ότι το υπουργείο θα αναλάβει την κατάρτιση σχεδίου δράσης και το συντονισμό των αρχών στο πλαίσιο της προστασίας των τουριστικών περιοχών του νησιού.

“>Αναλυτικά ο ίδιος δήλωσε:

Με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στα Χανιά, στην Κρήτη, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά προς τη συνάδελφο Υπουργό κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και σε εμένα. 

Αυτό ξεκίνησε από μία πρωτοβουλία της κ. Κεφαλογιάννη να οργανώσουμε συσκέψεις σε όλες τις τουριστικές περιοχές, τις σημαντικές περιοχές της χώρας, σχετικά με τα θέματα που επηρεάζουν τον τουρισμό και συγχρόνως να προσπαθήσουμε να συντονίσουμε τους φορείς για τη δασοπυρόσβεση, το τεράστιο ζήτημα που απασχολεί κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα.

Νομίζω ότι το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό και ότι μπορούμε να πούμε ότι επιτυγχάνουμε σημαντικές βελτιώσεις, αλλά θέλω να καταστήσω κάτι απόλυτα ξεκάθαρο: 

Κανένας τόπος δεν μπορεί να αναπτυχτεί χωρίς την ολόθερμη υποστήριξη της κοινωνίας, και εδώ που βρισκόμαστε τώρα, της Κρητικής κοινωνίας. Τα μέσα για τη δασοπυρόσβεση δεν είναι αυτά που θα μας επιτρέψουν να λειτουργήσουμε ερήμην της κοινωνίας. 
Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κάθε πολίτη, αλλά και το τουριστικό προϊόν αφορά τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τα Σώματα Ασφαλείας, η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, θα κάνουν ό,τι μπορούν. Αλλά χρειαζόμαστε κοινωνική στήριξη και υποστήριξη.

Θα ήθελα τελειώνοντας να ευχαριστήσω θερμά την κα Κεφαλογιάννη για την βοήθεια που παρέχει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για όλη αυτή τη δύσκολη πορεία να αποκαταστήσουμε την εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η κυρία Κεφαλογιάννη έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά από εδώ και πέρα εξαρτάται από όλους μας.

Σε ερώτηση για την εγκατάσταση πυροσβεστικού ελικόπετρου στα Χανιά ο ίδιος ανέφερε:
Το πυροσβεστικό ελικόπτερο νομίζω ότι έρχεται στα Χανιά την Τετάρτη. Μετά από 48 ώρες θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο να λειτουργήσει. Θα υπάρξει και δεύτερο ελικόπτερο στο Ηράκλειο. Ως προς τα Eri c kson, έχουμε μόνο τρία. 

Κατόπιν παρέμβασης του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά βρέθηκαν τα χρήματα, κάνουμε προσπάθεια μέσω του ΝΑΤΟ να βρεθεί και τέταρτο Εri c kson και να έρθει στην Ελλάδα. Όμως, είναι πάρα πολύ λίγα στην παγκόσμια αγορά. Στις 6 ή 7 Ιουλίου θα ξέρουμε εάν έχουμε καταφέρει να βρούμε και τέταρτο ελικόπτερο. 
Πρέπει, λοιπόν, πρώτα να το βρούμε. Όμως, σε σχέση με πέρυσι, φέτος στην Κρήτη θα έρθουν δύο ελικόπτερα.

Σε ερώτηση αν θα εξετάσει το αίτημα από πλευράς Αντιπεριφερειάρχη Χανίων να κηρυχτούν οι περιοχές που επλήγησαν κατά τις περσινές πυρκαγιές ως πυρόπληκτες απάντησε:
Όπως ξέρετε, δεν είναι θέμα του δικού μου Υπουργείου. Εισήγηση κάνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ανήκει σε εμένα, αλλά είναι θέμα άλλου Υπουργείου. Άρα, σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να μην αναμειγνύομαι σε θέματα που δεν είναι αρμοδιότητας του δικού μου Υπουργείου.

Τέλος αναφορικά με την τουριστική αστυνομία που έχει διαλυθεί τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη και τα πλάνα για φέτος απάντησε:

Υπουργός: Υπάρχει μία συνολική αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχω πάρει τα πορίσματα και τις σκέψεις των συνδικαλιστικών φορέων όλης Κρήτης. Εξετάζονται τα θέματα. 

Σε λίγες μέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο –ομπρέλα και από εκεί και πέρα θα συζητήσουμε κατά περιοχές και κατά περιφέρειες τις ανάγκες. Άρα νομίζω ότι το συγκεκριμένο ερώτημα θα απαντηθεί πολύ σύντομα εν τη πράξει του. Σας ευχαριστώ πολύ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *