Δεν ταιριάζει στη ΝΔ ο ρόλος της “εθνικής γεροντοκόρης”

Ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι υπό συνθήκες, περισσότερο σημαντικός ακόμη και από αυτόν της κυβέρνησης…
Υπό την έννοια πως, όταν μια κυβέρνηση που ασκεί την εξουσία δεν τα πηγαίνει καλά, και οι πολίτες αρχίζουν να στρέφουν αλλού τη ματιά τους, αναζητώντας εναλλακτικές, η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρέπει να πείθει ότι αποτελεί λύση διακυβέρνησης. Αξιόπιστη λύση.

Γι’ αυτό και όταν ένα κόμμα χάνει τις εκλογές, και μάλιστα με τη μεγάλη διαφορά που έχασε η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οφείλει να δείχνει στην πράξη ότι πήρε το μήνυμα της αποδοκιμασίας των πολιτών. Και να αλλάζει. Να αλλάζει πρόσωπα, από την κορυφή της ηγεσίας του μέχρι τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη.

Να αλλάζει νοοοτροπία. Ώστε να επιτρέψει να ξεχαστούν όλες οι αρνητικές συμπεριφορές και φορτίσεις που το συνοδεύουν και συνέβαλαν στην εκλογική ήττα του, δηλαδή στην πολιτική αποδοκιμασία του από τους πολίτες.

Να αλλάζει συμπεριφορά. Να δείχνει ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον, και εξίσου ξεκάθαρο οδικό χάρτη για να οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στο μέλλον αυτό. Με θετικό αποτύπωμα. Όχι πατώντας πάνω στην καταστροφή του αντιπάλου, που συνήθως συνεπάγεται και καταστροφή της χώρας, από τη στιγμή που ο αντίπαλος ασκεί την εξουσία.

Τι από τα παραπάνω έχει κάνει μετά τη βαριά ήττα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου η Νέα Δημοκρατία; Τίποτα. Γι’ αυτό και η σχέση της με την ελληνική κοινωνία επιδεινώνεται, με πρακτικό αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη θέση από ό, τι πριν από έναν μήνα.

Γιατί, ποιός πιστεύει σοβαρά ότι αν αύριο είχαμε εκλογές, σε συνθήκες κρίσης, οι πολίτες που θα εγκατέλειπαν τον ΣΥΡΙΖΑ απογοητεμένοι και προδομένοι, θα στρέφονταν σε μια Νέα Δημοκρατία που είναι ίδια με τη Νέα Δημοκρατία την οποία αποδοκίμασαν στις προηγούμενες εκλογές;

Η άλλοτε μεγάλη Παράταξη της Κεντροδεξιάς μοιάζει να έχει παγιδευτεί σήμερα σε μια αυτοκαταστροφική ψύχωση “δικαίωσης”. Που εκ των πραγμάτων περνάει μέσα από την εθνική καταστροφή.

Δεν έδειξε με πράξεις ότι κατανοεί το μήνυμα που έστειλαν στις κάλπες οι πολίτες, και φυσικά δεν τιμά με τον τρόπο αυτόν την ετυμηγορία τους. Για να μην ξεχνιόμαστε: Στις Δημοκρατίες αποφασίζει ο λαός. Στις κάλπες. Παραπλανημένος ή όχι.

Δεν μπορεί ο ηττημένος να ανοίγει βεντέτα με την ελληνική κοινωνία. Και να φωνάζει “σας τα έλεγα”. Γιατί τότε, ένας λαός βαθιά συναισθηματικός όπως οι Έλληνες, οργίζεται περισσότερο. Και στις επόμενες εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη χειρότερο.

Η Νέα Δημοκρατία, η Παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπήρξε διαχρονικά η Παράταξη της εθνικής ευθύνης. Του μέτρου. Της αξιοπρέπειας.

Δεν ταιριάζει στη Νέα Δημοκρατία ο ρόλος της “εθνικής γεροντοκόρης”, να ανέχεται συμπεριφορές που επιτρέπουν τη δαιμονοποίησή της ως “Κασσάνδρα” της καταστροφής.

Γιατί έτσι, χάνει το δίκιο της.

Και στερεί από τους Έλληνες τη δυνατότητα να έχουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας, όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Που μπορεί και να μην αργήσει.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *