γεωργικά μηχανήματα

Η σύγχρονη γεωργία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία και τα μοντέρνα γεωργικά μηχανήματα αλλά και τις φυσικές και βιολογικές επιστήμες. …

Η άρδευση, η αποστράγγιση , η διατήρηση και η διοχέτευση είναι όλα τα σημαντικά πεδία για να επιτύχει η γεωργία και απαιτούν εξειδικευμένα γεωργικά μηχανήματα.
Η γεωργική χημεία ασχολείται με θέματα ζωτικής σημασίας για τη γεωργία , όπως η χρήση των λιπασμάτων τα εντομοκτόνα και τα μυκητοκτόνα ,τη δομή του εδάφους , την ανάλυση των γεωργικών προϊόντων αλλά και τις διατροφικές ανάγκες των εκτρεφόμενων ζώων .
Η συσκευασία ,η μεταποίηση και η εμπορία συνδέονται στενά με δραστηριότητες που επηρεάζονται επίσης από τη ανάπτυξη της επιστήμης αλλά και των γεωργικών μηχανημάτων.
Οι μέθοδοι ταχείας κατάψυξης και αφυδάτωση αύξησαν τις αγορές στα γεωργικά προϊόντα με τη χρήση στα μοντέρνα γεωργικά μηχανήματα που είναι πολύ πιο αποδοτικά σε σχέση με αυτά της παλαιάς τεχνολογίας.

ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Οι τύποι γεωργίας μπορούν να χωριστούν ανάλογα με κάποια κριτήρια ταξινόμησης :
Η ξηρά καλλιέργεια της γης : στη γεωργία,τα προϊόντα παράγονται και χωρίς την προσθήκη νερού από τον ίδιο γεωργό , αλλά μόνο με τη βροχή και τα υπόγεια ύδατα. Σε αυτή τη περίπτωση η αποδοτικότητα της γεωργίας είναι πολύ πιο χαμηλή.
Η εντατική γεωργία: το είδος αυτό ψάχνει για μια μεγάλη παραγωγή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τα κατάλληλα γεωργικά μηχανήματα.
Η παραδοσιακή γεωργία: Στο τομέα αυτό γίνεται χρήση τυπικών γεωργικών μηχανημάτων πολλές φορές παλαιότερης τεχνολογίας.
Η βιομηχανική γεωργία: βασίζεται κυρίως στη χρήση μοντέρνων εγκαταστάσεων και γεωργικών μηχανημάτων και στοχεύει στη παραγωγή μεγάλης ποσότητας τροφίμων σε λιγότερο χρόνο, με σκοπό μεγάλα εμπορικά οφέλη.
Η βιολογική γεωργία: ο τύπος αυτός της γεωργίας στοχεύει στη δημιουργία διαφόρων συστημάτων παραγωγής που σέβονται τον οικολογικό χαρακτήρα των χώρων και καταφεύγει σε φυσικές κατανομές των φυτικών ειδών.
Σε όλους τους τύπους της γεωργίας είναι απαραίτητη η χρήση γεωργικών μηχανημάτων παλαιάς ή καινούργιας τεχνολογίας. Η χρήση του είδους του γεωργικού μηχανήματος εξαρτάται από τον κάθε αγρότη και από την παραγωγή αλλά και την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων που επιθυμεί να έχει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *