Τελευταία Νέα

Τσίπρας: Η Μέρκελ φόρεσε ζουρλομανδύα λιτότητας στην Ευρώπη

Λάβρος εμφανίστηκε κατά της Άνγκελα Μέρκελ, του Αντώνη Σαμαρά και των Βρυξελλών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Γερμανίδα καγκελάριος φοράει το ζουρλομανδύα της λιτότητας στην Ευρώπη, και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα …
αφήσει την εξουσία ως τυφλός νεοφιλελεύθερος.

Σε ομιλία του στην Ολλανδία, στο πλαίσιο συζήτησης του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ολλανδίας (SP) με θέμα: “Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία”, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Δημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε υποχώρηση, και ο λόγος είναι ο νεοφιλελευθερισμός.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι κύριες αιτίες που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία είναι οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που προκαλούν την ανεργία και η έλλειψη διαφάνειας αλλά και η έλλειψη αξιοπιστίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ΕΕ είναι μακριά από τους λαούς της Ευρώπης.

“Το ευρωπαϊκό κατεστημένο διαχειρίστηκε την κρίση, όχι για να την επιλύσει, αλλά με στόχο να ξαναγράψει τη μεταπολεμική πολιτική οικονομία της Ευρώπης. Με στόχο να προκαλέσει τη χιονοστιβάδα του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους. Για αυτό δεν αντέχουν την ποικιλομορφία εθνικών θεσμών. Για αυτό η καγκελάριος Μέρκελ στη Γερμανία μαζί με τη νεοφιλελεύθερη γραφειοκρατική ελίτ στις Βρυξέλες αντιμετωπίζουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ως οικονομικές στρεβλώσεις. Και την εθνική κυριαρχία ως ενόχληση. Για αυτό εξαναγκάζουν την Ευρώπη να φορέσει το ζουρλομανδύα της λιτότητας, της πειθαρχίας και της απορρύθμισης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Τσίπρας

“Η δική μας απάντηση είναι απλή. Τέλος στη λιτότητα για να αποκατασταθεί η δημοκρατία”, ανέφερε στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας. “Θέλουμε να επανασυνδέσουμε την Ευρώπη με το Διαφωτισμό και να δώσουμε προτεραιότητα στη Δημοκρατία. Θέλουμε να τερματίσουμε το νεοφιλελευθερισμό προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία.
Οι αντίπαλοί μας λένε: ‘Δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο. Δεν μπορείς να έχεις δημοκρατία και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση’. Εμείς λέμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε θα είναι δημοκρατική, είτε δεν θα υπάρχει”, συμπλήρωσε.

“Για εμάς, η δημοκρατία είναι μη διαπραγματεύσιμη. Αυτή είναι η πολιτική εναλλακτική πρόταση στο νεοφιλελευθερισμό και τη νεοφιλελεύθερη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: δημοκρατία, περισσότερη δημοκρατία και ακόμη βαθύτερη δημοκρατία”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

news.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *