Η ικανοποίηση από τη ζωή προσθέτει χρόνια

Όσοι ευχαριστούνται περισσότερο τη ζωή έχουν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο σε σχέση με όσους την ευχαριστούνται λιγότερο, υποδεικνύει νέα έρευνα για τη γήρανση.
Η έρευνα του University College London, σε 10.000 ανθρώπους, υπέδειξε επίσης ότι μελλοντική αναπηρία και φτωχή υγεία μπορεί να προβλεφθούν από την …
κατάσταση του μυαλού.

Η ομάδα δήλωσε ότι η επίδραση ήταν μεγάλη και ανεξάρτητη από ηλικία, φύλο και υγεία.

Η ευτυχία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κίνδυνο νόσου.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την ψυχική κατάσταση 10,000 ανθρώπων ηλικίας 50 έως 100 ετών, για 9 χρόνια, ως μέρος της έρευνας English Longitudinal Study of Ageing. Ρώτησαν τους συμμετέχοντες 3 φορές μεταξύ 2002 και 2011, αξιολογώντας τους χρησιμοποιώντας 3 μετρήσεις ψυχολογικής ευεξίας και ερευνώντας την ικανοποίηση από τη ζωή με σειρά ερωτήσεων. Ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή στην πρώτη συνέντευξη είχαν περισσότερες πιθανότητες από άλλους να βρίσκονταν εν ζωή 9 ή 10 χρόνια αργότερα.

Η έρευνα ανέφερε ότι η διαφορά μεταξύ των 2 ομάδων υπογραμμίστηκε από σχεδόν 3 φορές περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν στην ομάδα που είχε τη μικρότερη ικανοποίηση από τη ζωή.

Ο ερευνητής, Καθηγητής Andrew Steptoe, δήλωσε ότι αυτό που ανακάλυψε σε 9ετή περίοδο είναι ότι περίπου το 20% των ανθρώπων πέθανε κατά τη διάρκεια του διαστήματος. Ανακάλυψε ότι από αυτούς τους ανθρώπους στο υψηλότερο τρίτο με τη μεγαλύτερη ικανοποίηση πέθανε το 9,9%. Από τους ανθρώπους στο χαμηλότερο τρίτο πέθαναν 28,8%, έχοντας ληφθεί υπόψη παράγοντες όπως ηλικία.

Ο καθηγητής Steptoe, δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή το είδος των ανθρώπων που είναι ευτυχισμένοι είναι το είδος που φροντίζουν τον εαυτό τους και είναι επομένως αρκετά υγιείς. Επίσης υπέδειξε ότι άνθρωποι με ευχάριστη προσωπικότητα είχαν λιγότερο στρες. Υπέδειξε επίσης ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως ισχυρά κοινωνικά δίκτυα μπορεί να εμπλέκονταν.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι ένας στους 6 ανθρώπους στη Βρετανία άνω των 50 ετών είναι κοινωνικά απομονωμένος.

iatronet

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *