Τελευταία Νέα

Έρχεται παράταση ενός μήνα στη ρύθμιση των οφειλών στην εφορία

Την παράταση για ένα μήνα ακόμη της προθεσμίας για τη ρύθμιση οφειλών στην εφορία έως και σε 100 δόσεις αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών.

Κοινό αίτημα μηνιαίας παράτασης της ρύθμισης των 100 δόσεων κατέθεσαν στην κυβέρνηση φορείς της αγοράς και εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ακινήτων. Η προθεσμία εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη, 26 Μαϊου.

Όμως, όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση των φορέων της αγοράς, για πολλές παλαιές κυρίως φορολογικές υποθέσεις ή υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμεί έλεγχος, υπάρχει δυσχέρεια εκκαθάρισης και βεβαίωσης των οφειλομένων φόρων από τις οικείες ΔΟΥ, προκειμένου να ενταχθούν και αυτές στη ρύθμιση αυτή.

Επιπλέον, πολλοί απόδημοι Έλληνες, κάτοικοι εξωτερικού, δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του μέτρου και να οργανώσουν την υπαγωγή των οφειλών τους στη ρύθμιση αυτή, το ίδιο δε ισχύει και για πολλούς φορολογούμενους και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Για τους παραπάνω λόγους, οι οργανώσεις Ομοσπονδία Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΜΚΟΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γενική Συνομοσπονδία Ελαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ζητούν να παραταθεί η ισχύς του μέτρου για έναν ακόμη μήνα, όπως άλλωστε προβλέπεται από το σχετικό νόμο.

ienimerosi.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *