Πολιτική “προσομοίωση”….

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιρλανδία και τη συντριπτική ήττα Κόουεν ας κάνουμε μια πολιτική «προσομοίωση» στη…. χώρα μας…..

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο Καραμανλής ως εν ενεργεία Πρωθυπουργός ξεκινούσε διαπραγματεύσεις με το Δ.Ν.Τ.
Θα γινόταν χαμός και σαφώς με 151 Βουλευτές θα οδηγούμασταν σε Εκλογές, όπου η Ν.Δ. θα συντριβόταν όχι με 10 μονάδες διαφορά αλλά θα έπαιρνε περί το 10%. Και δεν υπήρχε περίπτωση να διεκδικήσει εξουσία ούτε σε 50 χρόνια….Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν θα είχε εναλλακτική από το να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο αν και εφόσον ήθελε να εκλεγεί(πράγμα που δεν έκανε σήμερα) και γενικώς τα ψέμματα θα είχαν τελειώσει πολύ νωρίτερα….Έτσι δε θα είχαμε τον εκβιασμό Μνημόνιο ή χρεωκοπία αλλά θα είχαμε υπογράψει ένα Μνημόνιο που θα είχαμε διαπραγματευτεί και θα είχε πιθανότητες επιτυχίας…
Ο λαός θα είχε ξυπνήσει πολύ απότομα αλλά θα είχε ξυπνήσει…..Γι’ αυτό ο πρώην Πρωθυπουργός έφυγε νύχτα….
Για να διευκολυνθεί η υλοποίηση του σχεδίου και να εξασφαλιστεί η πολιτική επιβίωση της Ν.Δ. καθ’ ότι είναι και αυτή κόμμα που θα τιμήσει την υπογραφή Παπανδρέου στο Μνημόνιο.
Η λοιπή Αντιπολίτευση είτε κατ’επιταγή είτε από άγνοια με πράξεις και παραλλείψεις συνεισφέρει τα ανάλογα στο ίδιο σχέδιο…..
Είναι τόσο έξυπνα ενορχηστρωμένο που με τη σύμπραξη των Μ.Μ.Ε. και των συνδικαλιστών όλα είναι προβλέψιμα και ελεγχόμενα…..
Ακόμη και η αποτυχία του σχεδίου…..Ο κ. Παπανδρέου θα ανακαλύψει ξαφνικά μετά τη κρίσιμη Σύνοδο ότι μας ξαναέφερε ακριβώς εκεί που μας είχε αφήσει ο κ.Καραμανλής…..Αν όλα τους βγούν καλά η σκυτάλη θα παραδοθεί σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας όπου με την απόλυτη πλειοψηφία και στο όνομα του εξορκισμού της χρεωκοπίας θα περνάει ότι θέλει…..
Αν πάλι όχι, το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας είναι πιθανό…..Θα επιρριφθούν οι ευθύνες στους Ευρωπαίους εταίρους και θα γυρίσουμε στο πατροπαράδοτο νόμισμα…
Δεν τους ενδιαφέρει…..Τη δουλειά τους την έκαναν…..Εξασφάλισαν τους πιστωτές….

από pikri-sokolata.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *