Κουβέλης από Ηράκλειο: Φίδι που έχει εκκολαφθεί η Χρυσή Αυγή

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου του στη…

Λότζια ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης τονίζοντας πως η Δημοκρατία έχει τις δυνάμεις αυτές αλλά και τις αντοχές που πρέπει προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο που ονομάζεται Χρυσή Αυγή και το μόνο που χρειάζεται είναι η αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων.
Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ναζιστικό μόρφωμα και την εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης ενώ συμπλήρωσε πως το φίδι έχει δυστυχώς εκκολαφτεί και εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία εκμεταλλευόμενο τις σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει ο ελληνικός λαός. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής, απάντησε πως αυτό που θα πρέπει πρώτα να γίνει είναι το κόμμα να εξετασθεί ως εγκληματική οργάνωση.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναφέρθηκε και στη παρέμβαση των εφέδρων Αξιωματικών και κάλεσε τις δυνάμεις που αποτελούν το Δημοκρατικό Τόξο να είναι σε εγρήγορση.
Όσον αφορά στην την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως αυτή η αποχώρηση ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής των δύο κομμάτων να κλείσουν την ΕΡΤ, γεγονός που όπως είπε χαρακτηριστικά ξεχείλισε το ποτήρι. Η ΔΗΜΑΡ αποσύρθηκε από την κυβέρνηση αλλά όχι από την σωτηρία της χώρας.
Ερωτηθείς για το αν βλέπει πρόωρες εκλογές απάντησε πως αυτό θα καθιστούσε αρνητικό και πρωτοφανές χαρακτηριστικό για μία χώρα που είναι έτοιμη να αναλάβει την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο πιθανή ημερομηνία για κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι ο προσεχής Νοέμβριος, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίος τελευταία ακούγονται και συζητιούνται πολλά. Αν αφαιρεθούν οι Δημόσιες Δαπάνες που πρέπει να ενταχθούν στον συνυπολογισμό για το πρωτογενές πλεόνασμα και οι οποίες ακόμα δεν έχουν μπει, τότε η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για τον αριθμό αυτό θα είναι τελείως διαφορετική.
Όσον αφορά τώρα στην συνεργασία του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα αλλά ο κοινός στόχος που είναι η σωτηρία της πατρίδας.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *