Γιατί “απογείωθηκαν” στο ΓΕΕΘΑ – Τι προκάλεσε “δυσαρέσκεια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας”

“Ταχεία απογείωση” στο ΓΕΕΘΑ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αιτία η τραγική αργοπορία ενημέρωσης από το γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου για τα όσα απαράδεκτα και επικίνδυνα γράφτηκαν χθες στο διαδίκτυο σχετικά με εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων σε …
προληπτικά μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα λογω του “εκρηκτικού πολιτικού κλίματος” που επικρατεί μετά από τη δολοφονία στο Κερατσίνι.

Στο επιτελείο του ΥΕΘΑ είναι έξαλλοι με το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρα ενημέρωση ώστε να σταθμιστεί η αντίδραση που έπρεπε να υπάρξει -αν έπρεπε- και δεν δέχονται τις δικαιολογίες ότι “λείπει στο εξωτερικό ο Α/ ΓΕΕΘΑ”.

Η αλήθεια είναι ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ που βρίσκεται σε αποστολή στο εξωτερικό ενημερώθηκε αλλά επί της ουσίας αντίδραση δεν υπήρξε με τις “φήμες” περί “στρατιωτικής εμπλοκής” στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει να σέρνονται!

Το μόνο που έγινε ήταν η αποστολή ενός sms στους στρατιωτικούς συντάκτες για το ποιες δυνάμεις συμμετείχαν στη χθεσινή άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ την οποία κάποιοι παρουσίασαν περίπου ως … “νέα Δεκεμβριανά”. Η οργή από το τρίτο όροφο του ΥΠΕΘΑ αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΓΕΕΘΑ εμφανίζεται “νεκρό” σε δημοσιεύματα που προέρχονται από συγκεκριμένους κύκλους και ΜΜΕ ,σε αντίθεση με την “υπερευαισθησία” που δείχνει για άλλα δημοσιεύματα τα οποία έχουν αποδειχτεί και απολύτως αληθινά!

Όσο για την απουσία του Κωσταράκου στην οποία αποδίδεται η όποια …δυσλειτουργία; Η “δικαιολογία” προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό αφού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι …το ΓΕΕΘΑ είναι μόνο ο Αρχηγός του!

http://www.onalert.gr/s

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *