ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ:ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΑ” ΜΜΕ!

Η μοναδική αναφορά που βρήκαμε,ήταν στην βορειοελλαδίτικη εφημερίδα”Αγγελιοφόρος”,όπου αναφέρονται τα εξής:
«Δημοκρατική αυτονομία» των Κούρδων που ζούνε στην Τουρκία και αποτελούν περίπου το 20% του συνολικού πληθυσμού κήρυξε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κογκρέσο, η σημαντικότερη κουρδική πολιτική οργάνωση στη ….

γετονική χώρα, σήμερα σε συνέδριο στο Ντιγιάρμπακιρ, στο οποίο συμμετείχαν 850 αντιπρόσωποι της κουρδικής μειονότητας.

«Οι Κούρδοι δεν θέλουν να αποτελούν μια μη αναγνωρισμένη οντότητα» αναφέρεται στην τελική διακήρυξη που υιοθέτησαν οι σύνεδροι. Εκπρόσωποι του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, δήμαρχοι και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων συμμετείχαν στο συνέδριο. Η διακήρυξη αναγνώστηκε από την ανεξάρτητη βουλευτή από τη Βαν, Αϊσέλ Τουγλούκ, ενώ το συνέδριο διήρκεσε έξι ώρες.
«Διακρίνουμε τη γενοκτονία που διαπράττεται από τα έθνη-κράτη. Μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στην επιφάνεια, αλλά στο βάθος, η άρνηση συνεχίζεται. Ακόμη και όταν αναγνωρίστηκε η εθνική οντότητα του κουρδικού λαού, συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσπασής του. Η απόρριψη της αποφυλάκισης του Χατίπ Ντιτσλέ και άλλων βουλευτών το αποδεικνύει. Η πολιτιστική γενοκτονία κατά της κουρδικής γλώσσας ως μητρικής γλώσσας συνεχίζεται. Τα δικαιώματα, η γλώσσα και η ζωή του κουρδικού λαού αγνοούνται»,

Ο Ντιτσλέ είχε εκλεγεί στη Βουλή στις εκλογές πού έγιναν ένα μήνα πριν, αλλά αποκλείστηκε από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή διότι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε σχέση με συνεργασία με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

«Οι Κούρδοι δεν θέλουν να είναι πλέον ένας μη καθορισμένος εθνικά πληθυσμός. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο άλλος λαός, όπως οι Κούρδοι, οι οποίοι, ενώ είναι 40 εκατομμύρια, δεν έχουν δικαιώματα. Εμείς, ως κουρδικός λαός, κηρύσουμε τη δημοκρατική μας κυριαρχία, παραμένοντας στην εθνική ενότητα της Τουρκίας, στη βάση της κατανόησης μιας κοινής μητέρας πατρίδας, εδαφικής ενότητας και προοπτικής ενός δημοκρατικού έθνους», δήλωσε η Τουγλούκ.

«Προσκαλούμε όσους ζούνε στα εδάφη μας να αυτοχαρακτηρίζονται στο εξής ως πολίτες του δημοκρατικά αυτόνομου Κουρδιστάν», δήλωσε.

Η ανακήρυξη αυτή έρχεται την ώρα που το κύριο κουρδικό κόμμα BDP συνεχίζει να μποϊκοτάρει το τουρκικό κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου.

Οι Κούρδοι βουλευτές απαιτούν να υπογραφεί διμερές πρωτόκολλο μεταξύ του BDP και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτούς τους Κούρδους αντάρτες δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η κατά τα άλλα “πανίσχυρη” τουρκική πολεμική μηχανή…
Είναι πραγματικά απίστευτο πως μια τέτοια σημαντικότατη είδηση ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΨΙΛΑ των δελτίων “ειδήσεων” και εφημερίδων των ελεεινών καναλιών παραπληροφόρησης,που προτιμούν να μας…ζαλίζουν με τουρκικά σήριαλ και ταινίες,αποκρύπτοντας τις εξελίξεις από την αγαπημένη τους χώρα!

Ή να υποθέσουμε πως ο λόγος της απόκρυψης είναι επειδή δεν συμφέρει το παραμύθι της “πανίσχυρης Τουρκίας” που προσπαθούν εναγωνίως να περάσουν τα τσοντοκάναλα των νεοραγιάδων;
Η ανακήρυξη αυτής της “δημοκρατικής αυτονομίας”,όπως την ονομάζουν οι Κούρδοι,είναι μια εξέλιξη που ίσως επιταχύνει την πλήρη ανεξαρτητοποίησή τους,σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Θέλοντας και μη,μια τέτοια εξέλιξη θα έχει τεράστιες επιπτώσεις και στην Ελλάδα,ασχέτως αν οι προδότες πολιτικοί και τα μιντιακά γιουσουφάκια τους ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ…ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ και απλά περιμένουν εντολές από τα αφεντικά!

Υπενθυμίζουμε πως την ίδια μέρα σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες σε ενέδρα Κούρδων ανταρτών,ενώ η “δημοκρατική αυτονομία” αποτελούσε μεγάλο όραμα του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν,που παρέδωσαν στους Μογγόλους κάποια δικά μας…παχύδερμα!

http://anti-ntp.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *