Τούρκος πρύτανης “δουλεύει ψιλό γαζί” τον Ερντογάν: «Ποιο τουρκικό πριγκιπάτο είναι αυτό που φοράει μπουρνούζι;»,

Ο Χασάν Χερκέν, πρύτανης της ιατρικής σχολής στο πανεπιστήμιο της πόλης Pamukkale, στη δυτική Τουρκία, ανέβασε ένα tweet χλευάζοντας τους φρουρούς με πανοπλίες του τρελαμένου Ερντογάν!

Όμως, ο πρύτανης φαίνεται ότι δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τους οπαδούς του Ερντογάν. Λίγο μετά το tweet που ανέβασε στο οποίο ανέφερε: «Ποιο τουρκικό πριγκιπάτο είναι αυτό που φοράει μπουρνούζι;», αφού ένας από τους πολεμιστές φορά πράγματι στολή που θυμίζει μπουρνούζι, πολλοί χρήστες, όχι μόνο τον επέκριναν, αλλά, όπως ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN της Τουρκίας, δέχθηκε απειλές για την ζωή του και για την οικογένειά του.

Έτσι, ο πρύτανης, που λίγο αργότερα διέγραψε το επίμαχο tweet, παραιτήθηκε από την θέση του και σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλλει τα ήθη και την ιστορία της χώρας του, ούτε τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος αντιπροσωπεύει την Τουρκία. Ο ίδιος τόνισε ότι η ιατρική σχολή έχει πετύχει πολλές καινοτομίες μέχρι σήμερα και δεν επιθυμεί να γίνει στόχος εξαιτίας του.

Οι 16 φρουροί με πανοπλίες έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στις 12 Ιανουαρίου, όταν ο πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε στο πολυτελές «Λευκό Παλάτι» του τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς. Στις 15 Ιανουαρίου εμφανίστηκαν ξανά δίπλα στον Ερντογάν κατά την επίσημη υποδοχή του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *