Πέντε πόνοι που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ο πόνος είναι ένας τρόπος να μας δείξει το σώμα μας ότι κάτι δεν πάει καλά…

Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε πώς να ερμηνεύσουμε τα ανησυχητικά σημάδια για να αποφύγουμε την επίσκεψη στα επείγοντα, σύμφων με το onmed.gr.

1. Πόνος στο στήθος

Ο πόνος στο στήθος ανήκει στις πρώιμες ενδείξεις του εμφράγματος. Όταν συνδυάζεται με τη δύσπνοια και τον πόνο στα άνω άκρα, επιβάλλεται η άμεση παραπομπή σε γιατρό.

2. Ημικρανία

Η ημικρανία που εκδηλώνεται με παράλληλη δυσλειτουργία της όρασης (θολούρα, μερική απώλεια όρασης, στίγματα) μπορεί να υποδεικνύει ανεύρυσμα. Το ανεύρυσμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

3. Πονόδοντος

Ο πονόδοντος που επιμένει υποδεικνύει ότι υπάρχει βλάβη στο νεύρο της ρίζας του δοντιού. Εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, τα βακτήρια του στόματος μπορεί να εισέλθουν στο νεύρο και από εκεί αρχίσουν να αναπαράγονται και να εξαπλώνονται σε ολόκληρο το σώμα.

4. Πόνος στα πλευρά

Ο οξύς πόνος στη δεξιά πλευρά του κορμού που συνοδεύεται από ναυτία και πυρετό αποτελεί ένδειξη σκωληκοειδίτιδας. Για τις γυναίκες, ο πόνος αυτός μπορεί επίσης να υποδεικνύει κύστη στις ωοθήκες.

5. Πόνος στη μέση

Η οσφυαλγία που συνοδεύεται από μούδιασμα στα δάχτυλα του ποδιού μπορεί να αποτελεί σημάδι κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Εάν δεν επισκεφθείτε άμεσα ορθοπεδικό μπορεί να προκύψουν σοβαρές βλάβες στα νεύρα της σπονδυλικής στήλης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *