Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας στα καλύτερα του κόσμου

Τα κρατικά πανεπιστήμια της Μόσχας και της Αγίας Πετρπούπολης συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη εκα τοντάδα των ΑΕΙ με περισσότερο κύρος στον κόσμο… Στην λίστα το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας βρέθηκε στην 25η θέση.
Η έρευνα ετοιμάστηκε από το βρετανικό περιοδικό Times Higher Education. Η λίστα του κύρους των παγκόσμιων ΑΕΙ συντάσσεται από το 2011. Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας ποτέ πριν δεν έχει πιάσει τόσο υψηλή θέση. Φέτος το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης για πρώτη φορά βρέθηκε στην ένατη δεκάδα της λίστας των ΑΕΙ.

Τα ΑΕΙ κατατάσσονται με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης των 10,5 χιλιάδων καθηγητών από 142 χώρες. Ένας από τους όρους συμμετοχής στην έρευνα είναι η σταδιοδρομία ως καθηγητή στο ΑΕΙ κατά τουλάχιστον 15 χρόνια. Ταυτόχρονα το περιοδικό προειδοποιεί ότι η λίστα του κύρους των ΑΕΙ, αν και είναι έγκυρη, δεν είναι όμως ακριβής , επειδή βασίζεται στην υποκειμενική άποψη των επιστημόνων για το κύρος του ΑΕΙ.’

Την πρώτη τριάδα παραδοσιακά αποτελούν το Χάρβαρντ, το Κέμπριτζ και η Οξφόρδη. Στην πρώτη δεκάδα είναι το Πρίνστον, το Ιέλ και το Μπέρκλι.
Ο συντάκτης της λίστας Φιλ Μπέιτι στη συζήτηση με τον ανταποκριτή του πρακτορείου TASS αποκάλεσε τη νέα λίστα ως «θαρρυντικό αποτέλεσμα για τη Ρωσία». ΟΙ ξένοι καθηγητές παρακολουθούν τις θετικές αλλαγές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ και, ειδικότερα, για την κατασκευή ενός τεχνολογικού οικισμού.

«Βλέπουμε το αυξανόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει στη Ρωσία σχετικά με το να γίνουν τα πανεπιστήμια παγκόσμια και πιο γνωστά στο διεθνή στίβο», είπε ο συντάκτης της λίστας.
Νωρίτερα το περιοδικό Higher Education παρουσίασε τη λίστα των ΑΕΙ σχετικά με το επίπεδο της διδασκαλίας. Στη λίστα αυτή το 2013 το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας βρισκόταν στην ομάδα ΑΕΙ από την 226η έως την 250ή θέση, το 2014-2015 βρέθηκε στην 196η θέση.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *