Ο «πόλεμος» του ΣΥΡΙΖΑ κατά των Καναλιών

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ «επιτίθεται» στα Κανάλια όποτε κρίνει ότι ο «πόλεμος» αυτός θα τον βοηθήσει στην άγρα ψηφοφόρων ή σε άλλες επιδιώξεις του.
Το πιο πρόσφατο επεισόδιο το ζούμε τις μέρες αυτές…
Πραγματική αιτία του επεισοδίου η τελευταία (λογοκριμένη από την ΑΥΓΗ στο ουσιωδέστερο σημείο της) ομιλία του κ. Τσίπρα στην Αμερική, που αποδοκιμάστηκε από την Αριστερή Πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη, και αφορμή τα διαδραματισθέντα έξω από τα κτίρια της ΕΡΤ.
1. Για τη διαφθορά στην πολιτική, είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ στις 19.11.2013:
“Η διαφθορά ρυθμίζει την πολιτική ζωή του τόπου για δεκαετίες, μέσω του μαύρου πολιτικού χρήματος που κυκλοφορεί μεταξύ κυβερνητικών στελεχών, τραπεζιτών, μεσαζόντων κάθε είδους και συγκεκριμένων ΜΜΕ”.

Και εμείς παρατηρούμε:

(α) Η διαφθορά φροντίζει ώστε «το μαύρο πολιτικό χρήμα» να κυκλοφορεί και σε στελέχη της αντιπολίτευσης, για να συμπεριφέρονται ανάλογα, για παράδειγμα να εμποδίζουν ή να διευκολύνουν επενδύσεις «τώρα», ως αντιπολίτευση, και ίσως και στο μέλλον, ως κυβέρνηση.

(β) Δεν φαίνεστε αξιόπιστος, κε Τσίπρα, όταν με τα λόγια σας κατηγορείτε τα «παράνομα Κανάλια της διαπλοκής» και με τις πράξεις σας τα βοηθάτε:

– Με συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες τους. Εσείς, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ζητάτε και πηγαίνετε στα γραφεία τους!

Δεν ζητούν οι Καναλάρχες να σας συναντήσουν, ούτε έρχονται εκείνοι στα δικά σας τα γραφεία!

– Με την καθημερινή συμμετοχή στελεχών σας σ’ όλες τις «ενημερωτικές» εκπομπές των Καναλιών τους.
(γ) Τη βοήθειά σας αυτή δείχνουν να την αναγνωρίζουν έμπρακτα οι Καναλάρχες.
Στις πρωϊνές και βραδυνές «ενημερωτικές» εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, είναι ολοφάνερη η ιδιαιτέρως ευνοϊκή μεταχείριση του κόμματός σας και των εκπροσώπων του.
Οι εκπομπάρχες, εκτός άλλων, αποφεύγουν συστηματικά τις «δύσκολες» για σας ερωτήσεις (σαν εκείνες του Γερμανού δημοσιογράφου που, πριν από μερικούς μήνες, αποπέμψατε, επειδή ακριβώς δεν σας άρεσαν οι ερωτήσεις του).

2. Για την παράσταση, με τις κραυγές «βοήθεια, βοήθεια!» και το μικρόφωνο στο χέρι, της κας Κωνσταντοπούλου έξω από το κτίριο της ΕΡΤ, στις αρχές Νοεμβρίου:
– Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτήρισε “εμετικό σκίτσο για τις κυρίες Κωνσταντοπούλου και Μακρή” τη γνωστή γελοιογραφία του Δ. Χαντζόπουλου και “σεξιστική χυδαιότητα, σπέκουλα και λάσπη” τη δημοσίευσή της στα ΝΕΑ και η κα Κωνσταντοπούλου «κατάγγειλε»τους «διαπλεκόμενους καναλάρχες» που φιμώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ!
– Η κα Κωνσταντοπούλου, με τον βουλευτή Δ. Στρατούλη και άλλους τρεις βουλευτές, υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

(α) Η “ιστορία” αυτή μας θύμισε μια παλιότερη περιπέτεια της ίδιας βουλευτίνας.

Όταν η “Φεμινιστική Πρωτοβουλία Γυναικών για την Εξάλειψη της Βίας” (στην οποία, όπως έγραφε ο Τύπος, μετείχαν και μέλη του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) και το “Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι”, είχαν ασκήσει έντονη κριτική στην κα Κωνσταντοπούλου, επειδή, ως συνήγορος του “βιαστή της τυρόπιτας”, κατάφερνε να παίρνει αναβολές που καθυστερούσαν την εκδίκαση της υπόθεσης, “εξασφαλίζοντας στον πελάτη της οκτώ χρόνια ‘ελεύθερης ζωής’”, σύμφωνα με διαμαρτυρίες γυναικείων οργανώσεων. 


Τότε, στις αρχές 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις του “κατάγγελνε” (ομοίως) τη “στοχοποίηση της βουλευτίνας Ζωής Κωνσταντοπούλου με αήθεις σεξιστικού τύπου χαρακτηρισμούς” καθώς και τις“διαρκείς, εντεινόμενες, πολύμορφες επιθέσεις κατά της κυρίας Κωνσταντοπούλου εκ μέρους πολιτικών κέντρων, εκδοτικών συγκροτημάτων και τηλεοπτικών σταθμών…”!

(β) Μας θύμισε ακόμα την “άγρια δολοφονική επίθεση” που ο κ. Στρατούλης είχε δεχτεί από μέλη της Χρυσής Αυγής, έξω από το ΟΑΚΑ τον Δεκέμβριο 2012, όπως λεπτομερώς την περιέγραφε ο ίδιος στα Κανάλια επί μέρες.

«Αστυνομία και Δικαιοσύνη μπορούν να βρουν αμέσως ποιος Χρυσαυγίτης μιλά στο ηχητικό του BBC.Αύριο καταθέτουμε μηνυτήρια αναφορά για να κινηθούν», είχε αναγγείλει τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Τις μέρες αυτές, που ο κ. Στρατούλης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για τα γεγονότα της ΕΡΤ (κατά αστυνομικών και/ή κυβερνητικών οργάνων, κατ’ αγνώστων;), θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν έχει κατατεθεί –από τον ίδιο, τον κ. Παπαδημούλη ή το κόμμα τους– και η προαναγγελθείσα μηνυτήρια αναφορά κατά της Χρυσής Αυγής.

3. Πολλές οι αμαρτίες των Καναλιών, κε Τσίπρα. Άλλες τόσες οι δικές σας, όλων των κομμάτων.

Και σεις μπορεί να μην ήσασταν ποτέ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ήσασταν όμως πάντα ΕΞΟΥΣΙΑ σε βασικούς τομείς του Κράτους!

Μαζί, κόμματα και ΜΜΕ, χρόνια τώρα, δεν αφήνατε τη Χώρα να προχωρήσει στον δρόμο της προόδου.

Καιρός να αλλάξετε!

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) Ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *