Σφάγιασαν Τα Βουνά Της Μάνης- Εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στο Σαγγιά

Ένα βήμα πριν από την οριστική εγκατάσταση Αιολικών πάρκων στο Σαγγιά και όλα αυτά κάτω από τη μύτη των Μανιατών…
Απο το ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:


Η φίλη μας συμμετείχε στην πρώτη μέρα των γυρισμάτων του ντοκυμαντέρ “Ο Ασκός του Αιόλου”. Μας λέει, λοιπόν, τα εξής: “Καλημέρες λοιπόν και από Μάνη μεριά σε όλους. Έχω χάσει επεισόδια συμμετέχοντας σ’ ένα ντοκυμαντέρ κατά των βΑΠΕ.

Χθες, περιφερόμενη στον ορεινό όγκο της Μάνης, όρος Σαγγιά, Νότιος Ταΰγετος, αυτό που μου αποκαλύφθηκε ήταν ότι είμαστε ένα βήμα πριν από την εγκατάστασή τους.Δρόμοι έχουν διανοιχθεί πλάτους 15 μέτρων, λείπουν κάτι μελέτες σε ορισμένα πάρκα και τσουπ, μας μπαίνουν. Δρόμοι που έχουν γίνει με χρήματα των πολιτών του δήμου Ανατολικής Μάνης, αντί των εταιρειών ΑΠΕ.

Το αποτέλεσμα είναι τραγικό!


Μεταφέρουμε την “απεριόριστη πίκρα” της φίλης και μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, Avegiousouroum Boubou, για τις τεράστιες διανοίξεις δρόμων που έχουν ΗΔΗ ολοκληρωθεί στα βουνά της Μάνης, “σπάζοντας” τεράστιους πέτρινους όγκους και καταστρέφοντας το μανιάτικο τοπίο…

Σφαγμένα βουνά στην κυριολεξία, κομμένα στη μέση, μια πλήρης καταστροφή ώστε να περάσουν τα φορτηγά κοντέινερ που θα μεταφέρουν τα τεράστια παλούκια ύψους 120 μέτρων. Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν μας ενημέρωσε για το τι γίνεται ακριβώς εκεί, στη Μέσα Μάνη. Η τάση απομονωτισμού που έχουν οι Μανιάτες και η λογική ότι όλα τα καταφέρνουν μόνοι τους -διότι είναι Μανιάτες- έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να μη γνωρίζει, να μην έχει ενημερωθεί για το τι σημαίνει ακριβώς η εγκατάσταση των αιολικών.

Οι εταιρείες ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΝΗ Α.Ε. και ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ Α.Ε. αποκοιμίζοντας, έκαναν σιγά – σιγά τη δουλειά τους και χρησιμοποιώντας τη Δημοτική Αρχή ως όχημα εκτέλεσης των έργων καταστρέφουν στην κυριολεξία τον ορεινό όγκο, το περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Όλοι αυτοί η μαχητές και προστάτες της Μάνης δεν είδαν, δεν κατάλαβαν τι γίνεται γύρω τους;;;…

Μόνο να ξεφωνίζουν ξέρουν για το τι ωραία που είναι η Μάνη, που του Τούρκου το ποδάρι δεν πάτησε εκεί, αλλά οι ανεμογεννητριάδες είναι καλοί και καλοδεχούμενοι;;;… Αυτό το κείμενο το γράφω με απεριόριστη πίκρα!!!…”.

.maniates.eu

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *