ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΥΟ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ

Ανά την Ελλάδα πλανάται η απογοήτευση και η απελπισία για την έκβαση της οικονομικής κρίσης. Η πλειοψηφία των ελλήνων, επηρεασμένη από την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αρχίζει να συμφιλιώνεται με την καταστροφική αντίληψη ότι είναι καλύτερα να….
φύγουμε από το ευρώ και να γυρίσουμε στη δραχμή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας ανόητης τακτικής που τήρησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς (με αυξήσεις φόρων και βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις) και μίας άλλης, εξ ίσου ανόητης και επικίνδυνης, κάθετα αρνητικής σε όλα γραμμής που υιοθέτησαν όλοι οι υπόλοιποι. Με τόσο διαιρεμένο πολιτικό κόσμο και με μία κοινωνία που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, η έκβαση θα είναι μοιραία.
  Οι Γερμανικές εκλογές γίνονται με κυρίαρχο διακύβευμα, το πόσο ακόμη θα κοστίσει στο Γερμανό φορολογούμενο η διάσωση της Ελλάδας. Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά της συνέχισης παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, η δε Μέρκελ απροκάλυπτα διετύπωσε την άποψη, ότι κακώς η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ. Στη Γερμανία φωνάζουν ότι οι έλληνες τους τρώνε τα λεφτά, στην Ελλάδα φωνάζουν ότι η Γερμανία κερδοσκοπεί σε βάρος μας με απώτερο σκοπό να υφαρπάξει το φυσικό μας πλούτο. Στην  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  θεωρούμε τις δύο αυτές ανεπτυγμένες εκατέρωθεν νοοτροπίες ασύμβατες και θεωρούμε έτσι το τέλος κοντά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητούμε άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά και σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, οικουμενικής στήριξης, με μόνο 8 υπουργούς και πρωθυπουργό που θα κάνει την ύστατη προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης με γενναίες αλλαγές εντός Ελλάδας και αφαίρεση των παθογενειών που υφίστανται και όλων των προνομίων της πολιτικοκοινωνικής ελίτ, ώστε η χώρα μας να μηδενίσει το έλλειμμά της χωρίς όμως τα βάρβαρα μέτρα που ισχύουν σήμερα και κάνουν το λαό να ασφυκτιά. Αισθανόμαστε δηλαδή ότι τελειώνει ο χρόνος που έχει η Ελλάδα. Πρέπει να αποφασίσουμε, μέσα ή έξω από το ευρώ και αυτή η απόφαση θα ήταν μέγα λάθος να ληφθεί εν θερμώ μέσω εκρηκτικών εκλογών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κρίνουμε, ότι με τέτοια σάπια κόμματα που έχουμε οι εκλογές θα αύξαναν τη σύγχυση. Μία λοιπόν σοβαρή και ύστατη απόπειρα διάσωσης της Ελλάδας εντός ευρώ πρέπει να γίνει άμεσα με κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Κάποιοι ανόητοι (προφανώς εγκάθετοι των κομμάτων) κυκλοφορούν και βάλλουν κατά της ιδέας σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, λέγοντας ότι ο Παπαδήμος απέτυχε, συνεπώς απέτυχε και δεν ταιριάζει στη χώρα μας το μοντέλο αυτό διακυβέρνησης. Η  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  απαντά.
Πρώτον, μόνο ένα τέτοιο μοντέλο (κυβέρνηση τεχνοκρατών) μπορεί να έχει οικουμενική στήριξη. Είναι λάθος να ξεχνάμε ότι η συναίνεση είναι εντελώς απαραίτητο στοιχείο για τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Δεύτερον, ο Παπαδήμος απέτυχε πράγματι, όχι όμως γιατί ο ίδιος ήταν ανίκανος, αλλά γιατί περιεβάλλετο από 53 υπουργούς (ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ) που τον υπονόμευαν και τον εμπόδισαν τελικά να συγκρουστεί με παθογένειες και προνόμια της ελίτ. Είναι γελοίο να θεωρείται κυβέρνηση τεχνοκρατών η κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν όλοι οι υπουργοί ήταν τρόφιμοι της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης και λειτούργησαν ως τροχοπέδη.
Τρίτον, αυτοί οι ανόητοι που επιχειρηματολογούν με τέτοια ευτέλεια κατά των θέσεων της  ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ,  πιστεύουν αλήθεια ότι ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας είναι σοβαροί, είναι άξιοι να τους εμπιστευθούμε; Η σημερινή εικόνα της βουλής προβάλλει αυτές τις δύο λύσεις. Τον Σαμαρά ή τον Τσίπρα. Επειδή και οι δύο είναι αναξιόπιστοι, γι’ αυτό επιμένουμε στη λύση των τεχνοκρατών, εμείς πονάμε τον τόπο, ενώ κάποιοι άλλοι πάνω στο πάθος τους για εξουσία βάζουν τον τόπο στον τζόγο. Άλλωστε εμείς δεν προτείνουμε απλά κυβέρνηση τεχνοκρατών, αξιώνουμε επιπρόσθετα αφαίρεση των προνομίων της ελίτ και γενναίες μεταρρυθμίσεις. Το μοντέλο καθεαυτό δεν είναι λύση, προϋπόθεση επιτυχίας είναι η εφαρμογή των 9 σημείων του προγράμματος της  ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.  Από αυτά τα 9 σημεία η  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  δεν ωφελείται τίποτε, ο τόπος σώζεται. Άλλα κόμματα κοιτάζουν να ωφελούνται τα ίδια και ας βουλιάζει η χώρα.
Προς υποβοήθηση της μνήμης παραθέτουμε ξανά τα 9 σημεία του προγράμματός μας.
α) Την κατάργηση της πολυθεσίας
β) Την απαγόρευση δεύτερης ή τρίτης σύνταξης, όταν η πρώτη είναι μεγαλύτερη των χιλίων ευρώ το μήνα
γ) Την απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται όταν η μηνιαία σύνταξή τους υπερβαίνει τα χίλια ευρώ
δ) Την απόλυση όλων των αργομίσθων από το δημόσιο
ε) Την άμεση κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα και την παύση καταβολής συντάξεων σε όλους όσους διετέλεσαν βουλευτές ή κρατικοί αξιωματούχοι
στ) Τη μείωση αποδοχών αιρετών και διορισμένων αξιωματούχων κατά 50%
ζ) Μέγιστος χρόνος παραμονής κάποιου ως μέλους του κοινοβουλίου τα 12 έτη
η) Την άμεση απόλυση από τη βουλή υπαλλήλων που διορίστηκαν με συμφωνία των κομμάτων και έχουν συγγενική σχέση με νυν ή πρώην βουλευτές

θ) Αποσπασμένοι ή μετακλητοί υπάλληλοι να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν

 www.antidiaploki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *