”Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματος του Γέροντα Παϊσιου…”

Η παράνοια συνεχίζεται καθώς ο Παϊσιος είχε προβλέψει ΚΑΙ τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που θα ξεκινήσει από τη Συρία. Βέβαια όπως μαθαίνουμε, στην αρχή η προφητεία είχε αποδοθεί στον γέροντα Αντώνιο από τη Σιάτιστα, αλλά επειδή ο Παϊσιος είναι πιο μεγάλο όνομα, τελικά τώρα την αποδίδουμε σ’ αυτόν…

Τι, δε μας πιστεύετε; Έχουμε και βίντεο (το βίντεο που αναφέρεται και στον τίτλο του άρθρου: “ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ: “ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ” (VIDEO)”. Κι αν πατήσετε να το δείτε, θα δείτε αυτό:

Δηλαδή έναν τρίτο Γέροντα! Ούτε τον Παϊσιο, ούτε τον Γέροντα Αντώνιο από τη Σιάτιστα, αλλά τον Γέροντα τον Ιωσήφ τον Βατοπεδινό! 

 

ναι, άλλος ο Παϊσιος άλλος ο Ιωσήφ Βατοπεδινός Δεν φτάνει δηλαδή που ακόμα και τις προφητείες που ΔΕΝ έκανε ο ίδιος ο Παϊσιος, τώρα τις αποδίδουν στον Παϊσιο, αλλά και τα “αποδεικτικά στοιχεία” τους είναι λανθασμένα. Πόση ευπιστία υπάρχει στη χώρα μας τώρα, πόση καταστροφή προκαλεί το ίντερνετ στους αγαθούς – και στους μυθομανείς…

Κοιτώντας feedback που είχε έρθει για ένα παλιότερο άρθρο μου για τον Παϊσιο είδα ότι μια αναγνώστρια είχε γράψει έξαλλη:

“[…] Όσο για τον πάτερ Παϊσιο ήταν ένας τίμιος μοναχός, του οποίου ο τρόπος ζωής και οι διδαχές το αποδεικνύουν… Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματός του… Μακάρι να είχαμε και άλλους σαν και αυτόν. ” Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του The Knights Who Say Ni! που έγραψε:

Ακολουθούν διδαχές (sic) τιμίου και πνευματικού μοναχού Αρσένη Εζνεπίδη [Παϊσιου]:

– «Τι ανοησίες λένε τώρα στα σχολεία με την θεωρία του Δαρβίνου κ.λπ.! …Αν ένας μαύρος είναι σε ψυχρό κλίμα και δεν βγαίνη στον ήλιο, λιγάκι θα διορθωθή το δέρμα του· δεν θα πάψη όμως να είναι μαύρος… Οι πίθηκοι τόσα χρόνια δεν εξελίχθηκαν να κάνουν αν όχι ένα ποδήλατο τουλάχιστον ένα πατίνι. Είδες κανέναν πίθηκο με πατίνι; Άλλο, αν πάρης έναν πίθηκο και του μάθης να κάνη πατίνι!..»

(Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου ΛΟΓΟΙ Α Σελ. 160-161) – «Πολλές αρρώστιες που δεν βρίσκουν οι γιατροί από τι είναι, μπορεί να είναι από κατάρα. Τι να βρουν οι γιατροί, την κατάρα; Και μια φορά μου έφεραν στο Καλύβι έναν παράλυτο. …Έψαξα από δω από ‘κει και βρήκα ότι κάποιος τον είχε καταρασθή.» (Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου ΛΟΓΟΙ Α Σελ. 51-55)

– “… Ο γέρων απευθύνθηκε στη σαύρα σαν σε λογικό όν και της είπε:” Προσκύνησε τούς επισκέπτες, χαιρέτησέ τους “. Η σαύρα υπακούουσα σηκώθηκε στα πισινά της πόδια και έκανε εδαφιαία μετάνοια. Έπειτα την ερώτησε: “Για πες μας, υπάρχει Θεός;”. Και ώ του θαύματος! η σαύρα με μια ψιλή, λεπτή φωνούλα μίλησε και είπε:” Υπάρχει Θεός, υπάρχει Θεός, υπάρχει Θεός”. …” (Αναμνήσεις από τον γέροντα Παΐσιο, μέρος ΣΤ’)

Υ.Γ. Ξαναθυμάμαι την κυρία που έγραψε εξοργισμένη μ’ όσους κατακρίνουν το θέμα Παϊσιος:”…Ας σταματήσουμε λοιπόν την γελοιοποίηση του ονόματός του…” 


(Eμείς;!) 

lifo.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *