Η λίστα και…οι άλλες

Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΚΙ αν δεν μπορείς να τους ξεφύγεις, μπέρδεψέ τους». Σαν τη σουπιά που ρίχνει το μελάνι της, σαν φακίρης σε αφελείς.

ΛΙΣΤΕΣ χαμένες κι άλλες κρυμμένες, παραποιημένες και κάθε μέρα μια καινούρια. Ο φασισμός (μαύρος είτε κόκκινος-υπάρχει και τέτοιος) μπορεί και κρύβει μυστικά με το στανιό και μόνο η δημοκρατία αποκαλύπτει. Και η ασυδοσία τι…κάνει; Σε βάζει στη μέση και ….
τραβολογάει τη σκέψη σου, μέχρι να γίνει βαρεμάρα η σαστιμάρα.

ΖΗΤΗΣΑΜΕ λίστες μικρές κι αλλιώτικες. Έτσι για δείγμα, και σαν τεστ ειλικρίνειας των κοινοβουλευτικών μας ανδρών και γυναικών. Και, βέβαια, είναι λάθος να ζητάς απ’ τους δράστες πληροφορίες για τον δράστη και στοιχεία για ένα «έγκλημα», ωστόσο, θα’ χαμε δείγμα (πολιτικού) ήθους και γραφής των εκπροσώπων μας. Τους θυμίσαμε πως όφειλαν να μας…τοιχοκολλήσουν καταστάσεις με τα ονόματα και στοιχεία των «εργαζομένων» της Βουλής! Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο κι ήταν δουλειά δικιά μας για κρίσεις και συμπεράσματα. Και τι θα κάναμε, αν είχαμε τη λίστα-δείγμα; Θα μαθαίναμε απ’ τα επώνυμα ποιος μπήκε απ’ το παράθυρο, το μέσον και το βύσμα του, τον…μπάρμπα» και τον συγγενή που «καθάρισε», νόμιμα και ξεδιάντροπα. Δεν τόλμησαν και, στα «παράθυρα», άλλα λόγια. Με τον κ. Στυλιανίδη (φορτωμένο με παλιές, δαπανηρές οικονομικές του αμαρτίες του να τις χρεώνει στο…πρωτόκολλο) να μιλάει για…ειδικό καθεστώς των εργαζομένων στη Βουλή, στεγανά κ.ά. ακατανόητα(!).

ΕΚΡΥΨΑΝ τη μεγάλη λίστα (Λαγκάρντ) όσο μπορεί να κρατηθεί μια βόμβα στο συρτάρι κι ύστερα…άστραψαν και βρόντηξαν οι κοινοβουλευτικοί μας. «Στη Βουλή η λίστα και…καθαρίζουμε (για σας). Όσο για ‘μας, δεν μας τρομάζουν οι αποκαλύψεις, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε».

ΚΙ έσπευσαν να κινήσουν τους μηχανισμούς…μπερδέματος. Οι ίδιοι; Όχι. Το σύστημα. Και γέμισε η Ελλάδα λίστες πολλές, κάλπικες είτε παραποιημένες κι άντε να βγάλεις άκρη. Για ν’ αρχίσουν οι διαψεύσεις και οι κραυγές…αθώων.

ΚΑΙ ποιος ένοχος απόμεινε για φορολόγηση και «τιμωρία»; Κανένας! Όλοι τους αθώοι (κι ας μας θυμίζουν Siemens και Βατοπέδια), άδικα τσιρίξαμε, τζάμπα ξεφυλλίσαμε κάλπικες σελίδες.

ΚΑΙ, βέβαια, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί μας στο κόλπο. Είναι το «σύστημα», με τις ασφαλιστικές δικλείδες. Δημοσιογράφοι-εργαλεία και αναγνώστες ανυποψίαστοι. Συνονθύλευμα κουτοπόνηρων νεοελλήνων που δεν αντισταθήκαμε έγκαιρα στη διαφθορά και μας πνίγει. Με τη Λερναία Ύδρα να τα διπλασιάζει, όσα κι αν της κόψεις κεφάλια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *